İkamet çetesine baskın! Zengin bir Çinli’ye 350 bin Euro’ya oturma izni almışlar!

Güncelleme Tarihi:

İkamet çetesine baskın Zengin bir Çinli’ye 350 bin Euro’ya oturma izni almışlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 10:17

Almanya’da yeni çıkan ‘Nitelikli İşgücü Yasası’nı da kullanarak yüksek ücretler karşılığında uluslararası insan kaçakçılığı yapan ve özellikle Çinlilere Almanya’da ikâmet izni sağlayan çeteye baskın düzenlendi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da federal polis ve savcılar, dün sabah erken saatlerde insan tacirlerine yönelik bakın gerçekleştirdi. Almanya’daki 8 eyalette eş zamanlı olarak yapılan baskınlara savcılarla birlikte bine yakın polis katıldı. Zenginler için Almanya’da ikâmet izni alan ve lüks insan kaçakçılığı yapan bir çeteye baskın düzenlendi. Düsseldorf Savcılığı ve Kuzey Ren-Vestfalya eyaletine bağlı Sankt Augustin’deki federal polis, baskınlarda on kişinin tutuklandığını açıkladı. Aralarında iki hukuk bürosunun da bulunduğu yaklaşık 100 konut ve iş yerinde arama yapıldı. Operasyonlar Bavyera, Baden-Württemberg, Berlin, Hamburg, Hessen, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Schleswig-Holstein eyaletlerinde gerçekleşti.

İkamet çetesine baskın Zengin bir Çinli’ye 350 bin Euro’ya oturma izni almışlar
10 KİŞİ TUTUKLANDI
Uluslararası çalışan insan kaçakçılarının, yüksek paralar karşılığında Almanya’da sahte ikâmet izni sattığı ortaya çıktı. Zengin bir Çinli’ye 350 bin Euro karşılığında oturum alınmasının sağlandığı iddia ediliyor. Çetenin, yabancı vasıflı işçilere yönelik özel yasalardan yararlanmaya çalıştıkları, çoğunluğu Çin vatandaşı olan yaklaşık 350 kişi için oturma izni aldığı belirtiliyor. Bild gazetesi, ikâmet izni veren yabancılar dairesi çalışanlarına da rüşvet verildiğinden şüphelenildiğini duyurdu. Soruşturma, 10 şüphelinin de tutuklandığı Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde yürütülecek. Şüpheliler arasında kadın avukat da bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!