IGMG Amsterdam Üniversitesi uluslararası onay aldı

Güncelleme Tarihi:

IGMG Amsterdam Üniversitesi uluslararası onay aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2024 12:00

İslam Toplumu Milli Görüş’ün (IGMG) Hollanda’da kurduğu IGMG Amsterdam Üniversitesi, Eğitim Bakanlığı’na yapılan müracaat ve denetimlerin ardından uluslararası eğitim kurumu akreditasyonunu aldı. Bu durumda Amsterdam Uluslararası Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Türkiye tarafından yüksek eğitim ve öğretim kurumu olarak onaylandı.

Haberin Devamı

KONUYLA ilgili açıklama yapan Rektör Bahaeddin Budak, şunları söyledi: “IGMG Amsterdam Üniversitesi olarak Hollanda ve Belçika’nın Flaman bölgesindeki yüksek okulları denetleyen Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie’ye (NVAO) müracaat ettik. Yapılan denetim ve incelemeler neticesinde, hem Milli Eğitim Bakanlığı’nın hem de akreditasyon kurumu üniversitemizi resmen onayladı. Onay sonrasında üniversitemiz ismini kullanma, yüksek eğitim ve öğretim kurumu olarak çalışma iznini alınmış oldu.”
Amsterdam İslam İlahiyat Fakültesi (IUA-Islamitische Theologische Faculteit Amsterdam) olarak kurulan ve daha sonra bünyesinde Eğitim Fakültesi de açan kurum, bundan sonra eğitimini International University of Applied Sciences of Amsterdam (Amsterdam Uluslararası Uygulamalı Bilimler Üniversitesi) ismi verilen üniversite çatısı altında vermeye devam edeceği bildirildi.

BAKMADAN GEÇME!