Hürriyet'e saldırılar Alman Meclisi'nde

Güncelleme Tarihi:

Hürriyete saldırılar Alman Meclisinde
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 16:08

Almanya Parlamentosu Dişişleri Komisyonu dün bir özel oturumla Türkiye'deki gelişmeleri görüştü. Basına kapalı yapılan oturumda Cizre'deki olaylar, Hürriyet Gazetesi'ne ve HDP parti binasına saldırılar konuşuldu.

Haberin Devamı

Almanya Parlamentosu Dışilişkiler Komisyonu Yeşiller'in başvurusu üzerine Türkiye'deki son gelişmeleri görüşmek için bir özel oturum düzenledi.

Basına kapalı özel oturumla ilgili Hürriyet Gazetesi'ne konuşan Cem Özdemir şu bilgileri verdi:

Tüm parti temsilcileri Türkiye'deki son gelişmelerden oldukça endişeli olduğunu dile getirdi. Türkiye'nin bir kaos ortamına sürükleneceği endişesi var. Son seçimlerde aslında iyi bir hava yakalanmıştı. Ama bu hava değişti. Özellikle Cizre'deki çatışmaları, Hürriyet Gazetesi'ne ve HDP binasına saldırılar gündeme geldi.

Oturumda Cizre'de çocukların ellerine silah verilmesi, ama aynı zamanda çocukların hedef gösterilmesinin yanlış olduğu vurgulandı. Cizre'ye acilen doktor ve yardım gönderilmesi istendi.

Son günlerde Hürriyet Gazetesi'ne yapılan saldırıların basın özgürlüğü açısından tehlikesine dikkat çekildi. HDP teşkilatına saldırılar da oturumda tartışıldı ve tüm saldırılar kınandı. Bir an evvel silahların susması ve barış sürecine geri dönülmesi gerektiği ortak görüşü vurgulandı. Dışilişkiler komisyonunun Türkiye'deki gelişmelerden duyduğu endişeyi Dışişleri Bakanlığı'nın Türkiye'ye iletmesi istendi.

Haberin Devamı

SALDIRI İÇİN ORTAM HAZIRLANDI

Özel oturumda, Federal hükümet adına Dışişleri Bakanlığı Türkiye bölümü yetkililerinin Türkiye'deki gelişmeler üzerine üyelere önce bilgi verdiği öğrenildi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Türkiye'deki son gelişmelerden duyulan endişeyi ve basına yönelik baskılara tepkiyi Federal hükümet olarak hem ikili görüşmelerde hem de kamu önünde gösterdiklerini belirtti.

Dışilişkiler Komsyonu'nun Sol Partili üyesi Sevim Dağdelen, söz alan komisyon üyelerinin Hürriyet Gazetesi'ne yapılan iki baskın için ortam hazırlandığına dikkat çektiklerini vurguladı. Dağdelen, gelecek Meclis oturumunda Türkiye oturumu yapılması için Yeşillerle girişimde bulunacaklarını söyledi.

Sevim Dağdelen, komisyonun oturumuda şunları söylediğini açıkladı:

"Türkiye'deki gelişmeler kaygı verici. Seçilmiş Kürt temsilcilerine ve basına yönelik baskı ve yıldırma politikaları uygulanıyor. Bu politikalar derhal son bulmalı. Ülkede çatışmalar yerine yeniden barış sürecine dönülmeli. Cizre'de hayat normale dönmeli. Sokağa çıkma yasağı kalkmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!