‘Hollanda ve Türkiye ekonomisine katkı sağlıyorsunuz’

Güncelleme Tarihi:

‘Hollanda ve Türkiye ekonomisine katkı sağlıyorsunuz’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2024 10:40

Ramazan ayının son günlerinde Türk bürokratlar ve Hollandalı siyasetçiler iftarda bir araya geldi. Hollanda’nın Arnhem şehri yakınlarında Spankeren köyünde Gemril Holding tarafından verilen iftara Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal da katıldı.

Haberin Devamı

İFTAR programına, Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, DTİK Avrupa Temsilciler Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, Hollanda’da geçmişte PVDA Partisi milletvekiliği yapan Yasemin Çekerek, Arnhem Belediye Başkanı Achmed Marcouch, Zevenaar Belediye Başkanı Lucien van Riswijk, Rheden Belediye Başkanı Carol van Eert, Edelstaal Group International Simtronic ve Orka Hotels CEO’su Ertan Torunoğulları, OKA Girişimciler Derneği Başkanı Toni İniguez Najdanovski, muhasebeci Esengül Gürbüz, avukat İsmet Özkara, TOV Arnhem Başkanı Hasan Deniz, doktorlar, sivil toplum kuruluşları başkanları, iş insanları, HDV din görevlisi ve Spankeren Kilisesi pastoru katıldı.

‘İLİŞKİLERİMİZİ DOSTLUK İÇERİSİNDE YÜRÜTTÜK’
Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal yaptığı konuşmada, “Hollanda ile dostluğumuzun geçmişi 400 yıla dayanmaktadır. Bu sebeple her zaman ilişkilerimiz dostluk içerisinde yürümektedir. Türkiye’den Hollanda’ya gelen Türk vatandaşlarımız 60. yılını doldurdular. Bulundukları ülkelerin kanunlarına uyarak, eğitime önem vererek, işçi olarak geldikleri ülkelerde önemli yerlerde görev almaları bizleri gururlandırıyor. Yurt dışında yaşayan Türkler geçtiğimiz yıl Türkiye’de yaşanan asrın felaketi depremde birlik beraberlik içerisinde hareket ederek depremzedelere yardım etmek için adeta yarıştılar. Bu iftar programında Türk ve Hollandalı bürokratların, din görevlilerinin, iş insanlarının bir araya gelmesi hepimizi memnun etmiştir” dedi.

‘Hollanda ve Türkiye ekonomisine katkı sağlıyorsunuz’

Haberin Devamı

‘KÖPRÜ GÖREVİ YAPIYORUZ’
DTİK Avrupa Temsilciler Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları ise “Biz yaşadığımız ülkelerle, ülkemiz arasında kültürel siyasi ve ekonomi olarak köprü görevi yapıyoruz. Son gerçekleşen DTİK Yürütme Kurulu toplantımız sonrasında Avrupa’da toplam 9 ülkede atanan şehir temsilcilerimizle Temsilciler Kurullarımızı oluşturmuş olduk. Artık 24 ülke temsilcimizin yanında 52 şehir temsilcimizle de çok daha büyük ve güçlü bir yapıyı temsil ediyoruz. Bunun yanında üye her gün artıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘İŞTE BİRLİK BERABERLİK BU’
Arnhem Belediye Başkanı Achmed Marcouch da, “Bugünkü iftar programındaki renkliliği gördüğümde işte birlik beraberlik uyum içerisinde yaşamak budur” diyerek konuşmasına başladı. Müslüman ülkelerden gelerek Hollanda’da yaşayan insanların dini inançlarını, örf ve adetlerini yerine getirmesi belediye başkanı olarak kendisini gururlandırdığını belirten Marcouch, “Şahsen benim Fas kökenli bir Müslüman olarak İslam kurallarını iyi bilmemden dolayı sizlerin organize ettiği iftar programlarına katılıyorum, birlik beraberliğinizi gördükçe gururlanıyorum. İşverenler olarak Hollanda ve Türkiye ekonomisine katkı sağlıyorsunuz. Gençlerimizin eğitime önem vererek önemli yerlere bilinçli şekilde önemli işler başaracaklarına inanıyorum. İşlerinizde başarılar diliyorum, iftarınızı Allah kabul buyursun” ifadelerini kullandı.

‘Hollanda ve Türkiye ekonomisine katkı sağlıyorsunuz’

‘Hollanda ve Türkiye ekonomisine katkı sağlıyorsunuz’

‘Hollanda ve Türkiye ekonomisine katkı sağlıyorsunuz’

‘Hollanda ve Türkiye ekonomisine katkı sağlıyorsunuz’


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!