Hollanda Türk Federasyonu’ndan iftar

Güncelleme Tarihi:

Hollanda Türk Federasyonu’ndan iftar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2024 10:16

Hollanda Türk Federasyonu (HTF) tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeğine, Hollanda’nın dört köşesinden çok sayıda kişi katıldı.

Haberin Devamı

ARNHEM’de gerçekleşen program, şehitlerimiz adına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Lahey Büyükelçisi Selçuk Ünal, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Türkiye ve Hollanda arasındaki dostluk anlaşmasının imzalanmasının 100’üncü yıl dönümünü idrak ediyoruz. Bu vesileyle İstiklal Harbi’nin Başkomutanı, Cumhuriyet’imizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, şehit düşen, gazi olan tüm kahramanlarımızın önünde saygıyla eğiliyoruz. Bu yıl, Türkiye ile Hollanda arasındaki iş gücü anlaşmasının imzalanmasının 60’ıncı yıl dönümünü, hep beraber kutluyoruz. Bu ülkede geriye baktığımızda, 60 yıl boyunca elde edilen kazanımlarımızı unutmamak lazım.”

‘ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ’
Denk Partisi milletvekili Doğukan Ergin ise Hollanda’da artan aşırı sağa dikkat çekti. Ergin “Geriye dönüp baktığımızda, Hollanda’da aşırı, radikal sağ, İslam ve Türk düşmanı sağın kazanmış olduğu bir seçim görüyoruz. Uzun yıllardır Doğu Türkistan’da, Arakan’da, Sudan’da ve dünyanın dört bir yanında Müslüman ve Türk toplumlarının hâlâ haksızlığa ve insan haklarına maruz kaldığını görüyoruz. Hollanda Parlamentosu’nda ama aynı zamanda toplum olarak bu konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kurulma ihtimali olan Wilders-Yeşilgöz koalisyonunun, bizim Hollanda’daki vatandaşlarımız açısından çok pozitif olmadığını görüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘AŞAMAYACAĞIMIZ ENGEL YOK’
Hollanda Türk Federasyonu Genel Başkanı Murat Gedik de şöyle konuştu: “4 Nisan 1997 yılında, Hakk’ın rahmetine ermiş olan, Türk Federasyonu’nun manevi lideri, kurucusu, Türk dünyasının kahraman yiğit evladı merhum Başbuğ Alparslan Türkeş Bey’i de rahmet minnet ve şükranla anmak istiyorum. Hollanda Türk Federasyonu’muzun kurumsal çalışmalarını daha da hızlandıracağız. Yaşamış olduğumuz bu ülkenin siyasetinde de Türkiye’nin siyasetine vermiş olduğumuz önemin yüzde 50’sini versek, Allah’ın izniyle aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Önümüzdeki Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerine gereken önemi göstermeliyiz çünkü, bizim bedenimiz burada olsa da ruhumuz Anadolu’dadır, Kafkaslar’dadır, Türkmeneli’ndedir, Balkanlar’dadır. Güçlenmemiz, bütün mazlum Türkleri kucaklamamızdan geçmektedir. Özellikle Doğu Türkistan’da Türkmeneli’nde Batı Trakya’da ve Kırım’daki soydaşlarımızın çekmiş olduğu çileleri, yaşamış oldukları o soykırımları göz önüne getirelim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de ne kadar şükranlarımızı belirtmemiz gerektiğinin altını tekrar tekrar çizmek istiyorum.”

 

 

Mustafa KOYUNCU / ARNHEM

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!