Höcke’ye şok! 1.6 milyon imza toplandı...

Güncelleme Tarihi:

Höcke’ye şok 1.6 milyon imza toplandı...
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2024 11:55

Almanya’da aşırı sağcı parti AfD’nin en aşırı siyasetçileri arasında yer alan Björn Höcke’nin bazı temel haklarının elinden alınması için başlatılan imza kampanyasında şu ana kadar 1.6 milyon imza toplandı.

Haberin Devamı

‘DEMOKRASİYİ savunun: Höcke’yi durdurun’ adıyla geçen yıl kasım ayında başlatılan imza kampanyası internet üzerinden yapıldı. Kampanyayı başlatan İndra Ghosh, imzaları Federal Meclis’teki Yeşiller, SPD ve Sol Partili siyasetçilere teslim etti. Ancak kampanya süreci henüz tamamlanmadı. Organizatörler, yeni hedefin 1 milyon 725 bin imza olduğunu belirtti. Kampanyanın bugüne kadarki en büyük online imza kampanyası olduğu belirtildi. Yeşiller Partisi Parlamento Grup Başkanı Britta Hasselmann, imza kampanyasının teslim töreninde yaptığı konuşmada ‘ülkede bir şeylerin harekete geçmeye başlamasından çok memnun olduğunu’ söyledi. Hasselmann sivil toplumun aşırı sağcılığın yarattığı tehlikelerin farkında olduğunu ve bunun artık her bir bireye bağlı olduğunu bildiğini gösteren ‘inanılmaz derecede cesaret verici bir sinyal’ anlamına geldiğini kaydetti.

Höcke’ye şok 1.6 milyon imza toplandı...

Höcke’ye şok 1.6 milyon imza toplandı...
HANGİ HAKLARINI KAYBEDER
İmza kampanyasını başlatanlar, Höcke’nin seçilme ve kamu görevinde bulunma hakkının elinden alınasını istiyor. Höcke, halen Thüringen Parlamentosu AfD Grup Başkanı olarak görev alıyor. Höcke’nin haklarının elinden alınması için federal hükümetin anayasanın 18. maddesi uyarınca temel hakların kaybedilmesi için Federal Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapması gerekiyor. Bu maddede, ‘bir kişinin bu temel hakları özgür demokratik temel düzene karşı savaşmak için kötüye kullanması’ halinde belirli temel haklarını kaybedeceği belirtiliyor. Bu temel haklar arasında düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü, toplanma özgürlüğü, yazışma, posta ve telekomünikasyon gizliliği, mülkiyet hakkı ve sığınma hakkı yer alıyor. Temel hakların kaybedilmesi durumunda hangi hakların ne ölçüde kısıtlanacağına Federal Anayasa Mahkemesi karar veriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!