Höcke’nin yargılanmasına başlandı

Güncelleme Tarihi:

Höcke’nin yargılanmasına başlandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2024 15:53

Anayasaya aykırı ve terör örgütlerinin sembollerini kullanmakla suçlanan aşırı sağcı AfD’nin Thüringen Eyalet Teşkilat Başkanı Bjorn Höcke’nin yargılanmasına başlandı. Saat 09.30’da başlayan duruşma, savunma avukatlarının itiraz ve talepleri nedeniyle oldukça gecikti.

Haberin Devamı

AVUKATLAR duruşmanın tamamen ses kaydıyla belgelenmesini talep etti. Savunmanın Eyalet Parlamentosu’nda yapılması da istenirken, ayrıca avukatlar Federal Anayasa Mahkemesi’nden davaya Halle’deki Bölge Mahkemesi’nin mi yoksa Merseburg’daki Bölge Mahkemesi’nin mi bakması gerektiğine karar vermesini talep etti. Avukatlar, savcının iddianameyi okumasından önce taleplerini dile getirdiği için duruşma çok geç başladı. Mahkeme başkanı, duruşmaların kayıt altına alınması talebini reddetti. Öğle arasından önce Federal Anayasa Mahkemesi’ni dahil edip etmemeye kararı verilemedi. Savcılık makamı, savunma avukatlarının yaklaşımından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Savcı Benedikt Bernzen, daha önce hiç böyle bir şey yaşamadığını söyledi. Mahkeme sözcüsü Adına Kessler-Jensch, Federal Anayasa Mahkemesi’nin yargı yetkisi konusunda karar vermesi için yapılan başvuru kabul edilse bile Halle’deki davanın devam etmesinin mümkün olduğunu söyledi.

Höcke’nin yargılanmasına başlandı
BİR SONRAKİ DURUŞMA SALI GÜNÜ
Savcılık Höcke’yi Nazilerin kullandığı ‘Alles für Deutschland’ (Her şey Almanya için) sloganının kökenini bilerek kullandığı suçlamasında bulundu. Savcı iddianamesinde, Höcke’nin bu sloganın NSDAP’nin Sturmabteilung (SA) örgütünün yasaklı bir sloganı olduğunu bildiğini kaydetti. Bu, kendisine yönelik yapılan ilk suçlama oldu. Höcke duruşmanın ilk gününde suçlamayla ilgili yorum yapmadı. Savunma avukatlarından biri müvekkilinin daha sonra Halle Bölge Mahkemesi’nde ifade vereceğini ve savcılığın sorularını yanıtlayacağını açıkladı. Duruşmanın bir sonraki gününün önümüzdeki salı günü yapılması planlanıyor. Duruşma başlamadan önce çok sayıda AfD karşıtı Halle’deki mahkeme binası önünde protesto yaptı. Polis yaklaşık 570 kişinin gösteri yaptığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!