Hırdavat fuarı Köln’de başladı

Güncelleme Tarihi:

Hırdavat fuarı Köln’de başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 25, 2022 14:28

Almanya’nın Köln kentinde Uluslararası Hırdavat Fuarı (Internationale Eisenwarenmesse) kapılarını açtı. Sektöründe dünyanın en büyüklerinden olan Hırdavat Fuarı’na 143 ülkeden 2 bin 770 şirket katılıyor. Türkiye 62’si milli katılım toplamda ise 106 şirketle fuara katılıyor.

Haberin Devamı

HIRDAVAT fuarı Deutz’da 165 bin metrekare alanda müşterilerine hizmet verecek. Türkiye hırdavat ihracatının yaklaşık yarısını Almanya’ya yapması sebebiyle, Türk şirketleri her geçen yıl fuara katılımını artırıyor. Pandemi sebebiyle en sonu 2018’de yapılan fuara bu yıl yoğun katılımcının gelmesi bekleniyor. Türk şirketleri Milli Katılım birlik organizasyonuyla 106 firmayla ürünlerini sergilediler. Fuar organizatörü Meridyen Uluslararası fuarcılıktan Serkan Yılgın Hürriyete fuarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Hırdavat fuarı Köln’de başladı
‘TÜRKİYE PAYINI 13-14 MİLYAR DOLAR’A ÇIKARACAK’
“Türkiye bu tip organizasyonlarla yaklaşık 10 milyar Dolar olan sektördeki payını 13-14 milyara çıkarmayı hedefliyor. Dünyanın en büyük hırdavat fuarında yüzün üzerinde Türk firmanın olmasının iyi, ancak bu sayı çok daha yüksek olması gerekiyor. Türkiye’de inanılmaz kalitede ürün yapan firmalarımız var. Önümüzdeki yıllarda bu sayı artacaktır. Buraya katılan firmalar dünyanın pek çok ülkesine ihracat yapıyorlar. Bu fuarlada müşterilerini artıracaklar. Ticaret Bakanlığımızın ihracatçılara fuarlara katılımda verdiği desteklerle buradayız. Son yıllarda tüm sektörlerde olduğu gibi metal sektöründe de devlet ihracatçıları destekliyor. Bu manada fuar katılımları önümüzdeki dönemde çok daha yüksek sayılarda olacaktır.”

Haberin Devamı

SEKTÖRDEKİ YENİ GELİŞMELERİ TAKİPDEYİZ
İstanbul Ticaret Odası Meclis Üyesi Osman Tan, Köln Hırdavat Fuarı’na heyet halinde ziyaret için geldiklerini, uluslararası şirketlerin sektördeki yeni olan gelişmeleri takip edip ticaretlerini geliştirmek için katıldıklarını ifade etti. Osman Tan, fuarda Avrupa Birliği ülkeleri Çin Taiwan, Honk Kong gibi ülkelerin yanında Türkiye’nin de bu yarışta olduğunu bakanlığın yurt dışı fuarlara destek verdiğini bildirdi.

Hırdavat fuarı Köln’de başladı
800 BİN TON ÜRETİM YAPIYORUZ
İzmir Aliağa’dan fuara katılan Kar-El Demir ve Tel Sanayi yetkilisi Emrah Bilmaç üretimlerinin yüzde 80’ini ihraç ettiklerini Almanya ile uzun yıllardır çalıştıklarını Köln fuarına ilk kez geldiklerini ifade etti. İnşaat sektörüne yönelik yılda 800 bin tonluk üretim yaptıklarını ihracatın yüzde 40’ını Avrupa ülkelerine yaptıklarını söyledi.
Hırdavat fuarı Köln’de başladı
‘600 BİN İŞ AYAKKABISI KAPASİTEMİZ VAR’
İş ayakkabısı üreten Akyüz şirketinden Hüseyin Akyüz, inşaat sanayinde her alanda kullanılan Avrupa standartlı 600 bin ayakkabı ürettiklerini, üretimlerinin yarısını ihraç ettiklerini bildirdi. Bütün sektörlerde iş ayakkabısı zorunlu olduğu için kendilerinin de yaklaşık tüm sektörler için üretim yaptıklarını fuarlar aracılığıyla müşterilerini artırmak için Köln’de olduklarını önümüzdeki sezonda inşaat sektöründen çok umutlu olduklarını belirtti.
Hırdavat fuarı Köln’de başladı
‘PANDEMİDEN SONRA İHRACATIMIZ ARTTI’
Metal iş yeri dolapları üreten Bodur şirketinden Harun Bodur, 2013 yılında kurulan şirketin Avrupa’ya sürekli ihracat yaptığını müşteri potansiyelini daha da genişletmek için Köln fuarına ilk kez geldiklerini ifade etti. 9 yıllık şirket olduklarını belirten Bodur, pandemiden sonra Almanya ve Hollanda ağırlıklı üretimin yüzde 90’ını ihracat yaptıkları bildirdi. Şirketlerin son ürettiği ürünlerin sergilendiği fuar 25-28 Eylül 2022 gününe kadar gezilebilecek.

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!