‘Hiçbir ceza acımızı hafifletmez’

Güncelleme Tarihi:

‘Hiçbir ceza acımızı hafifletmez’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2023 15:45

Mercedes Sindelfingen fabrikasında 11 Mayıs’ta amirleri Ayhan Balki (44) ve Özkan Karagözlü’yü (45) öldüren ‘Laz Muro’ lakaplı Murat Demir’in davasının altıncı duruşması yapıldı. Bugün Stuttgart Bölge Mahkemesi’nde görülen davada savcı, sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Gözü yaşlı Özkan Karagözlü’nün eşi Selma Karagözlü verilecek hiçbir cezanın acılarını hafifletmeyeceğini söyleyerek, “Ona müebbet hapis verseler ne olacak? Asıl müebbet cezayı ben ve çocuklarım yedi” diye feryat etti.

Haberin Devamı

DAVANIN beşinci duruşmasında cinayet sonrası Murat Demir’e swap testi yapan kriminal komiser tanık olarak ifade verdi. Komiser, Murat Demir’in kendisine “Bunlar Erdoğancıydı, öldürdüm, misyonumu tamamladım” dediğini aktarmıştı. Cinayete kurban giden Özkan Karagözlü ve Ayhan Balki’nin eşleri cinayet sonrası perişan olduklarını belirterek, adaletin tecelli etmesini ve Cumhurbaşkanı Tayip Erdoğan’dan sanığın Türkiye’ye iadesinin gerçekleştirilmesini istemişlerdi.

‘Hiçbir ceza acımızı hafifletmez’

SUÇLARI CUMHURBAŞKANIMIZI SEVMELERİMİYDİ
Ayhan Balkı’nın kız kardeşi Habibe S. “Ağabeyim sevilen sayılan birisiydi. İki evladı yetim kaldı. O cani bizim gurbet elde tek dayanağımızı elimizden aldı. Cumhurbaşkanımızın desteğini bekliyoruz” dedi. Diğer kız kardeşi Ayşe E. ise, “Ağabeyim ailesine çok düşkün, normal bir hayatı vardı. Hâlâ olanlara inanamıyoruz. İnanmak istemiyoruz. Tek sebebi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı sevmesi miydi? T.C sesimizi duysun. Bizi bu zorlu süreçte yalnız bırakmasınlar” diyerek göz yaşlarına hâkim olamadı.

Haberin Devamı

‘HİÇBİR CEZA ACIMIZI HAFİFLETEMEZ’
Selma Karagözlü ise Murat Demir’e verilecek hiçbir cezanın acılarını hafifletmeyeceğini ifade ederek, “Ona müebbet hapis verseler ne olacak? Asıl müebbet cezayı ben ve çocuklarım yedi” diye feryat etti. Balki ve Karagözlü ailelerinin avukatı Fatih Zingal da, Murat Demir’in sosyal medyada Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı videolar paylaştığına dikkat çekerek, “Bu siyasi bir cinayet, tanık ifadeleri de bunu teyit ediyor” dedi. Demir’in cinayet günü sabah çok erken saatlerde kızını aradığını söyleyen Zingal, “Sanki kızıyla vedalaşmak istiyor. Bu da cinayetleri planlayarak işlediğini gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!