Hessen’deki öğretmenlerin sazlı-sözlü yıllık buluşması

Güncelleme Tarihi:

Hessen’deki öğretmenlerin sazlı-sözlü yıllık buluşması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2023 15:33

Almanya’nın Hessen eyaletindeki Türkiye kökenli öğretmenlerin yıllık toplantısı sazlı, sözlü ve ödüllü geçti. 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gerçekleştirilen diğer etkinliklere aktif olarak katılabilmek için yıl sonu buluşmasını ileri bir tarihe alan Hessen Türk Öğretmenler Derneği (TÖDER-Hessen), Türk Alman Kulübü’nde toplandı.

Haberin Devamı

ATÖF’ün (Almanya Türk Öğretmen Dernekleri Federasyonu) eş başkanları Yadel Oktay-Coşkun ve Yücel Tuna, TÖDER-Hessen Başkanı Zeynel Fırat, Hessen Türk Veliler Birliği (TEB-Hessen) Başkanı Hatice Bektaş-Alpsar ve Başkan Yardımcısı Zeynep Baran-Bozkurt ile bu kurumların üyeleri ve yakınları, hem gecikmeli de olsa Öğretmenler Günü’nü kutladılar hem de öğretmenlerin oluşturduğu müzik grubunun şarkı ve türküleriyle yılın yorgunluğunu attılar. ATÖF Eş Başkanı Tuna ve TEB-Hessen Başkan Yardımcısı Baran-Bozkurt, yaptıkları konuşmalarda öğretmenlerin ve öğrencilerin durumuna değindiler. Uluslararası eğitim raporu PISA’nın hem Türkiye hem de Almanya açısından hiç de iyi olmayan sonuçlarına işaret Tuna ile Baran-Bozkurt, bu durumun esas olarak ‘eğitime yeterli yatırım yapılmamasından’ kaynaklandığını belirttiler. Almanya’daki olumsuz durumun suçunun göçmen ailelerin çocuklarının sırtına atıldığı belirtilen konuşmalarda, sınıflara yabancı öğrenci kotası koymak gibi popülist yaklaşımların gündeme getirilmesi eleştirildi. Türkçenin Hessen’deki okullarda seçmeli ikinci yabancı dil statüsü kazanması için çalışmaların sürdürülmesi gerektiğine işaret edildi.

Hessen’deki öğretmenlerin sazlı-sözlü yıllık buluşması

Yaşar Çatı, Rahime Önkol, Yücel Tuna, Hüseyin Fırat, Zeynel Fırat (soldan sağa).

Haberin Devamı

BİR OKUL DAHA OLABİLİR
Toplantıda, emekliye ayrılan öğretmenlerden Yaşar Çatı ve Hüseyin Fırat’a ATÖF’ün teşekkür belgeleri takdim edildi. ATÖF’ün deprem bölgesinde yapılıp hizmete girmesini sağladığı anaokulu için yürütülen destek kampanyasındaki örnek ve etkili çalışmalarından dolayı ATÖF Başkan Yardımcısı Rahime Önkol ve TÖDER-Hessen Başkanı Zeynel Fırat’a teşekkür plaketleri teslim edildi. Bu arada çok sayıda öğretmen ve öğrencinin kampanyaya yardıma devam ettiğine, ikinci bir okul için çalışmaların sürdürüleceğine dikkat çekildi. Kendisi de öğretmen olan TEB-Hessen Başkanı Hatice Bektaş-Alpsar’ın da ‘öğretmen’ konulu bir şiirle katıldığı buluşma, öğretmenler müzik grubunun Anadolu’dan sevilen türkü ve şarkıları içeren konseriyle devam etti.

Hessen’deki öğretmenlerin sazlı-sözlü yıllık buluşması


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!