‘Her şarkının bir hikâyesi var’

Güncelleme Tarihi:

‘Her şarkının bir hikâyesi var’
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2024 11:44

Nürnberg Neşvegâh Türk Müziği Atölyesi tarafından hazırlanan ‘Mini Nihavend Faslı ve Hikâyeleriyle Şarkılar’ dinletisi büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Belediyesi’nin kültür evlerinden Ville Leon salonunda düzenlenen ve sunuculuğunu Gamze Heckmann’ın yaptığı konserde, tanınmış bestekârların eserlerinden oluşan Hüzzam ve Hicaz makamında şarkılar koro ve solo olarak seslendirildi. Neşvegâh Türk Müziği Atölyesi’nin kurucusu ve koro şefi Ömer Benli, müzik dinletisiyle ilgili şunları söyledi: “Binlerce yıllık geçmişiyle zengin enstrümasyonu ve derin anlamlar taşıyan, duygularımızı, sevinçlerimizi ve acılarımızı en içten şekilde ifade eden Klasik Türk Müziği, kültürümüzün en önemli taşıyıcılarından biridir. Nürnberg’de 2016 yılında halk korosu olarak kurulan ve 2018 yılında fasıl grubu olarak yoluna devam eden grubumuz keman, kanun, ut, gitar ve tef çalan 8 saz sanatçımız (Handanlar) ile fasıllar icra ediyor.”

‘Her şarkının bir hikâyesi var’
Ömer Benli, Gökhan Benli

Haberin Devamı

‘AMACIMIZ, KÜLTÜRÜMÜZÜ TANITMAK’
“Daha önce farklı eserler ile gerçekleştirdiğimiz hikâyeleriyle şarkılar konseptimiz, mini nihavend faslı ile zenginleştirildi. Her şarkının bir hikâyesi vardır. Bu hikâyeler eşliğinde şarkılar gerçek anlamını kazanıyor. Bu nedenle öncesinde eserin hikâyesinin sunumu, ardından eserin icrası şeklinde konserimizi gerçekleştiriyoruz. 2023’ten itibaren kendi fasıl topluluğumuzun mekânında oda konserleri vermeye devam ediyoruz. Amacımız, verdiğimiz konserler aracılığıyla kültürümüzü tanıtmak, yaşatmak bu alanda ilgi yaratmak.”

‘Her şarkının bir hikâyesi var’


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!