Hengelo’da ‘Atatürk Öğretme Derneği’ kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Hengelo’da ‘Atatürk Öğretme Derneği’ kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2024 12:15

Hollanda’nın Hengelo şehrinde ‘Atatürk Öğretme Derneği’ Kuruldu. Derneğin kuruluş resepsiyonuna Deventer Başkonsolosu Muammer Hakan Cengiz, Deventer Başkonsolosluğu Bölge Uzmanı Hakan Şenok, Türkiye’den konuşmacı olarak misafir gelen araştırmacı yazar Dr. S. Eriş Ülger (Sabiha Gökçen’in manevi oğlu) ve Türk vatandaşlarımız katıldı.

Haberin Devamı

RESEPSİYONDA konuşan Başkonsolos Muammer Hakan Cengiz, şunları söyledi: “Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılında ülkemizin kuruluşuna giden dönemi, uluslararası ortamı ve mücadeleyi daha iyi idrak ettik. Bu sayede aslında tüm tarihimizi, Birinci Dünya Savaşı’nı, Çanakkale Savaşı’nı daha iyi anladık. Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın Kurtuluş Savaşı’mızı ateşleyecek gücü ve iradeyi bulmasının temelinde, Anafartalar’ın muzaffer komutanı olmasının, Gelibolu’da dünyanın en güçlü ordularına, imparatorluklarına, teknolojilerine karşı Türk milletinin birlik içinde kazandığı büyük zaferin komutanlığını yapmış olmasının yattığını hatırladık. Bu yıl aynı zamanda Hollanda ile imzalanan ‘Dostluk Anlaşması’ 100’üncü yılını kutluyoruz. Yeni kurulan Cumhuriyet’in dünyadaki ülkelerle dostane ilişkiler kurmaya başladığını, bunu yapan ilk ülkelerden birinin de Hollanda olduğunu hatırlıyoruz. Bu şekilde önümüzdeki yıllar devam edecek, dolayısıyla bu derneğin çalışmalarına içinde bulunduğumuz dönemde büyük ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu çalışmaları kıymetli buluyorum. Bu açılışı şereflendirdiği için sayın Eriş Ülger’e de teşekkür ediyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.”
Dr. S. Eriş Ülger ise “Benim en büyük şansımdı Sabiha Gökçen’in manevi oğlu olmak. Bununla iftihar ediyorum, gurur duyuyorum. Şimdi Mustafa Kemal Atatürk’ü böyle yarım saatte bir saatte anlatmak mümkün değil. Ben, Mustafa Kemal Atatürk hakkında 38 kitap yazdım. Biz 24 saat Mustafa Kemal Atatürk ile yaşıyoruz, Mustafa Kemal Atatürk ile yaşayacağız” dedi. Dr. Ülger, konuşmasının ardından sonra Atatürk ile ilgili yazdığı kitaplarını imzaladı.

Hengelo’da ‘Atatürk Öğretme Derneği’ kuruldu

Hengelo’da ‘Atatürk Öğretme Derneği’ kuruldu

Hengelo’da ‘Atatürk Öğretme Derneği’ kuruldu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!