Hem aday olacak hem de bakan kalacak

Güncelleme Tarihi:

Hem aday olacak hem de bakan kalacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2023 13:36

8 Ekim 2023’te Almanya’nın Hessen eyaletinde yapılacak seçimlerde SPD’nin başbakan adayı bu hafta sonuna doğru belli olacak. SPD’nin bu eyaletteki adayı için uzun süreden beri Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser’in adı geçiyordu. Faeser’in ise İçişleri Bakanlığı koltuğunu bırakmak istemediği ve bu nedenle kendisine yapılan adaylık teklifine uzun süre olumlu yanıt vermediği belirtiliyor.

Haberin Devamı

ANCAK bu konuda Başbakan Olaf Scholz ile Bakan Faeser’in anlaştığı belirtildi. Süddeutsche Zeitung gazetesinin haberine göre Nancy Faeser, Hessen seçimlerinde partisinin başbakan adayı olacak ancak seçim kampanyası döneminde İçişleri Bakanı olarak görevine devam edecek. Feaser, partisinin seçimleri kazanması halinde eyaletin başkenti Wiesbaden’e taşınarak eyalet başbakanı olacak. Ancak yenilgi durumunda Berlin’de kalacak ve görevine devam edecek. Bakan Faeser’in, cuma günü Hessen Eyalet Birliği’nin kapalı toplantısı olan ‘Hessen Zirvesi’nde konuyla ilgili bilgi vereceği kaydedildi. Feaser’in bu zirvede, eyalette 8 Ekim’de yapılacak seçimlerde adaylığını ilan etmesi de bekleniyor. Federal İçişleri Bakanlığı Sözcüsü, çıkan haberlerle ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Haberin Devamı

KAZANMASI ZOR GİBİ
Faeser, geçen yıl bahar aylarında yapılan parti kurultayında “Kalbim Hessen’de” demişti. Ancak parti içinde adaylığı konusunda beklentiyi yükseltse de şu ana kadar kesin bir açıklamada bulunmadı. Berlin’e taşınmadan önce 1996 yılından beri Hessen’de yerel ve eyalet bazında siyasette aktif olarak yer alan Faeser, yaklaşık 18 yıl boyunca eyalet parlamentosunda görev yaptı. Son yapılan anketlere göre SPD’nin seçimleri kazanması garanti gözükmüyor. CDU ve Yeşiller eyalette oldukça güçlü. Sonbaharda Infratest Dimap tarafından HR medya kuruluşu adına yapılan bir ankete göre CDU oyların yüzde 27’sini alırken, Yeşiller ve SPD yüzde 22’de kaldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!