Heilbronnlular da ‘Faşizme geçit yok’ dedi

Güncelleme Tarihi:

Heilbronnlular da ‘Faşizme geçit yok’ dedi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2024 11:38

Almanya’nın neredeyse tüm kentlerinde olduğu gibi, Heilbronn’da da binlerce kişi yağmura rağmen ırkçılığa, aşırı sağa ve AfD’ye karşı gösteri düzenledi.

Haberin Devamı

HEILBRONN Marktplatz Belediye binasının önünde toplanan onbinlerce kişi, aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif’i (AfD) protesto etti. Toplanan kalabalık ‘Faşizme geçit yok, insan düşmanlığına karşı’, ‘Heilbronn faşist AfD’den nefret ediyor, faşizme karşı’ sloganları atarak ‘Naziler dışarı’ yazılı dövizler taşıdı. Mitinge, Almanya federal Meclis üyesi Heilbronn milletvekili Josip Juratovic, Büyükşehir Belediye Başkanı Herry Mergel, sivil toplum kuruluşları ve 20 binin üzerinde vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Herry Mergel yaptığı konuşmada, “Göstericiler her yerde insan düşmanlığına karşı. Bugün bu kadar çok kişinin çağrıya cevap vermesine çok minnettarım. Çoğunluğun nefrete ve dışlamaya hayır, demokrasiye evet demesi ve bunun için sokaklara çıkmasından mutluluk duydum. Binlerce insanla birlikte Heilbronn halkı, ister Berlin’de, ister Münih’te, ister Heilbronn pazar meydanında olsun, inançlarını ve demokrasiyi savunuyor” dedi.

Haberin Devamı

Heilbronnlular da ‘Faşizme geçit yok’ dedi

BU ÜLKE DEMOKRASİYİ TAÇLANDIRACAK
Mergel yağmur altında konuşmasına devam ederken şu ifadeleri kullandı: “Heilbronn sağcı radikalizme karşı tavır alıyor. Heilbronn demokrasimiz için bir örnek oluşturuyor. Demokratik, kozmopolit ve çeşitliliğe sahip bir Almanya için, cesaret veren bir işaret. Kendilerinin nefrete ve dışlanmaya sürüklenmesine izin vermemek için tüm vatandaşları sorumluluk ve görev duygusuyla güçlendirecek, cesaretlendirecektir. Kentimizi ve ülkemizi demagogların, antidemokratların eline bırakmayacağız. Nefret vaizleri ve ırkçılar değil. Biz bu nefrete düşüncemizde ve sözlerimizle özellikle karşı çıkacağız. Biz Heilbronn’da sağa karşı ve demokrasimiz için birlikte duruyoruz. bir daha asla”.

Heilbronnlular da ‘Faşizme geçit yok’ dedi

EITORF DA AŞIRI SAĞA KARŞI AYAKLANDI
Öte yandan aşırı sağcılığa karşı ülke çapındaki mitinglere 23 Ocak akşamı Eitorf da katıldı. Akşam 17.30 sularında yoğun bir kalabalık ‘Faşizme Karşı Hep Birlikte’, ‘Irkçılık bir Alternatif Değildir” sloganı ile yürüdüler. Atılan slogan ve taşınan dövizlerde, Alman tarihinin en karanlık sayfası olarak nitelendirilen gizli toplantıda siyasi ve etnik temizlik çağrısına anayasal özgürlüğün ve temel hakların ayaklar altına alındığı vurgusu yapıldı. Çoğunluğu Alman ailelerin çocuklarıyla katıldıkları renkli yürüyüş Eitorf tren garına kadar sürdü.

Haberin Devamı

Heilbronnlular da ‘Faşizme geçit yok’ dedi

Heilbronnlular da ‘Faşizme geçit yok’ dedi

Heilbronnlular da ‘Faşizme geçit yok’ dedi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!