HDF’den 100’üncü yıl kutlaması

Güncelleme Tarihi:

HDF’den 100’üncü yıl kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2023 14:05

Sosyal Demokrat Halk Dernekleri Federasyonu (HDF) Cumhuriyet’in 100’üncü yılını Münih’te gazeteci-yazar Altan Öymen ve SODEV (Soysal Demokrasi Vakfı) Onursal Başkanlığı’nı yürüten ve kısa bir süre önce de HDF’in Onursal Başkanlığı’nı üstlenen, eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş’ın katılımıyla kutladı.

Haberin Devamı

MÜNİH ve çevresinden HDF üyelerinin izlediği ‘Dünü ve Bugünüyle Cumhuriyet’ konulu etkinliğin açılış konuşmasını yapan HDF Başkanı Necip Şahin, “HDF olarak ilk kez bu özel yılda 29 Ekim’de Ankara’daydık. O nedenle buradaki kutlamayı birkaç hafta ileriye almak zorunda kaldık” dedi. Moderatörlüğünü Dr. Fulya Kip Barnard’ın yaptığı etkinliğin ilk bölümünde Altan Öymen, Kurtuluş Savaşı’ndan başlayarak Lozan Antlaşması, kadınlara seçme ve seçilme hakkının verilmesi, çok partili sisteme geçiş gibi başlıklar altında Cumhuriyet tarihini anlattı. Öymen, Altı Ok’un her birinin savaşın ve savaş sonrası olayların içinden çıktığını belirttiği konuşmasında “Başka devletlerin bunların bir tekini bile yaptıklarında bayram ilan ettikleri gün, bizim için birçok şeyin bir araya konulduğu gündür 29 Ekim. Bugünün içine hepsi girer ve hepsini bir araya getiren kelime çağdaşlıktır” diye konuştu.

HDF’den 100’üncü yıl kutlaması
‘GENEL BAŞKAN DEĞİŞİMİ İYİ BİR ŞEY’
Ercan Karakaş ise şunları söyledi: “Kurumsal olarak yanlışlardan ders çıkarmayan bir partiyiz. En affetmediğim şey, seçimlerden sonra yazılı bir seçim değerlendirilmesinin olmamasıdır. CHP baraj altında kaldığı seçimde bile bu yapılmadı. Cumhuriyet Halk Partisi, Atatürk’ün dediği gibi halkın partisidir. Kendi ilkelerimizden çok çok uzaklaştık. Hataları, diğer partilerden kaynaklı olanları da dahil, tarihe geçecek şekilde yazılı değerlendirmeli, halkınızla paylaşmalısınız. Her şeye rağmen, seçimlerden sonra genel başkanları değiştirmemiz, yeni yönetim yapmamız iyi bir şeydir.”
Avrupa’daki Türkiye kökenli sosyal demokratların örgütlenmesinde önemli görevler üstlenen, Almanya’da yaşadığı yıllarda HDF’nin dört dönem genel başkanlığını yürüten Ercan Karakaş’a verilen ‘Onursal Başkanlık’ payesinin duyurusu da bu toplantıda gerçekleştirildi.
HDF’den 100’üncü yıl kutlaması


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!