Haziranda otomobil satışları arttı

Güncelleme Tarihi:

Haziranda otomobil satışları arttı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2023 10:24

Almanya’da her yıl olduğu gibi tatil öncesinde otomobil satışlarında artış gözlendi. Haziran ayında trafiğe çıkan yeni otomobil sayısı arttı.

Haberin Devamı

FEDERAL Motorlu Taşımacılık Kurumu’na (KBA) göre, geçen yılın aynı ayına kıyasla trafiğe yeni çıkan otomobil sayısı yüzde 24.8’lik bir artışla toplam 280 bin 139 oldu. İstatistiklere göre özellikle yeni ticari araç tescillerinde güçlü artış gözlendi. Ticari araç tescili, yüzde 34.4 oranında arttı. Yeni özel araç tescilleri ise geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 7.2 oranında arttı. Rapora göre en güçlü büyüme elektrikli otomobil satışlarında gerçekleşti. Elektrikli araç satışları yüzde 64.4 artarak 53 bine ulaştı. Bu tür araçların pazar payı ise mayıs ayına kıyasla 1.5 puan artarak yüzde 18.9’a yükseldi. Benzinli otomobil satışları da beşte bir oranında arttı. Haziran ayında tescillenen araçların yaklaşık yüzde 35.6’sı benzinli araçlar oldu. Benzinli araçlar, toplam araç satışındaki en büyük paya sahip olmaya devam ediyor. Dizel otomobiller de talep görmeye devam etti. Haziranda trafiğe açılan dizel araçların oranı yüzde 16.7 oldu. Yılın ilk gününden bu yana trafiğe çıkan yeni araç sayısı yüzde 13 artarak yaklaşık 1.4 milyona ulaştı.

Haberin Devamı

ÜRETİCİLER MEMNUN DEĞİL
Ekonomi araştırma enstitüsü ifo tarafından yapılan ankete göre, yeni araç sayısındaki olumlu eğilime rağmen, Alman otomobil üreticileri iş beklentilerini 2008’deki küresel mali krizden bu yana hiç olmadığı kadar olumsuz olarak değerlendirdi. Ancak otomobil üreticilerinin, araç satışlarında eskiye nazaran kötü tabloya rağmen daha yüksek fiyat uygulamayı planladıkları belirtildi. Ifo uzmanı Falck, “Fiyat artışları esas olarak premium segmenti ve elektrikli otomobilleri etkileyecek” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

BAKMADAN GEÇME!