Havai fişekten bomba yaparken yakalandılar

Güncelleme Tarihi:

Havai fişekten bomba yaparken yakalandılar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2019 12:00

Federal Suç Dairesi içinde kurulan ve ‘Şamandıra’ adı verilen özel polis ekibi, Almanya’da bombalı saldırı hazırlığı içinde olan üç kişilik terör hücresini bastı. Suç üstü yakalanan teröristlerin maliyeti daha düşük olduğu için bomba yapımında havai fişeği kullandıkları ortaya çıktı. 3 Iraklı teröristin yapmayı planladıkları eylemin arabayla bombalı saldırı olmasından şüphe ediliyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’YA 2015 yılında sığınma talebinde bulunan ve mülteci statüsünde yaşayan Iraklı üç sığınmacı, saldırıda kullanmak üzere bomba yaparken yakalandı. Federal Başsavcılığın sürdürdüğü soruşturmaya çerçevesinde polis, Schleswig Holstein eyaleti sınırları içinde kalan Ditmarschen beldesinde bir eve baskın düzenledi. Federal Başsavcılık evde yakalanan Iraklı Shahin F. ve Hersh S.’yi bomba yapmak, Rauf S’i de ikiliye yardım etmekten tutuklattı. Evde arama yapan polis bilgisayarda bomba yapımıyla ilgili bilgilerin indirildiğini tespit etti. Üçlünün yılbaşında patlatılan havai fişeklerin içindeki barutları kullanarak bomba yapımına başladıkları öğrenildi. Üç teröristin bombanın ateşlemesini sağlayacak malzemeyi de İngiltere’den sipariş ettikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

Havai fişekten bomba yaparken yakalandılar

‘KAFİRLERİ ÖLDÜRECEKTİK’
Polisten sızan bilgilere göre yakalanan üç şüpheliden birinin ifadesinde “Kafirleri öldürecektik, çocuklar bizim hedefimizde değil” itirafında bulundu. Yakalananların hangi örgütle bağlantılı olduklarıyla ilgili ise açıklama yapılmadı. Üç teröristin silah fiyatlarının pahalı olması nedeniyle silah satın alamadıkları, yapım maliyeti daha ucuz olduğu için havai fişeklerden bomba yapmaya karar verdikleri de ortaya çıktı. Soruşturmayı yürüten savcılık, üçlünün arabayla bombalı saldırıda bulunmak için Shahin F. sürüş kurslarına başladığını tahmin ediyor.

Havai fişekten bomba yaparken yakalandılar

BAKMADAN GEÇME!