‘Hamas’ı destekleyenleri...’

Güncelleme Tarihi:

‘Hamas’ı destekleyenleri...’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2023 10:28

Almanya’da Hamas destekçilerinin yönelik yaptırımların sertleştirilmesi gündemde. Bu kişilerin sınır dışı edilmesi gerektiğini belirten SPD Eş Başkanı Klingbeil, ancak ülkedeki tüm Arapların ya da Müslümanların Hamas’la bir tutulmaması konusunda uyardı.

Haberin Devamı

SPD Eş Başkanı Lars Klingbeil, Hamas destekçilerinin Almanya’dan sınır dışı edilmesinden yana olduğunu söyledi. Funke Mediengruppe gazetesine konuşan Klingbeil, “Almanya sokaklarında Hamas’ı kutlayan bir kişi Alman vatandaşlığına sahip değilse, Almanya’dan sınır dışı edilmelidir. Toplumumuzda Hamas’ın barbar terörünü kınadığımıza dair demokratik bir uzlaşı olmalıdır” dedi. Ülkedeki tüm Müslüman derneklerden de bunu beklediğini ifade eden Klingbeil, Almanya’daki Arapların ya da Müslümanların Hamas terörüyle bir tutulmaması konusunda uyarıda bulundu. Klingbeil, “Şimdi toplumumuzu bir arada tuttuğumuzdan emin olmalıyız” diye konuştu.

‘HERKESE PASAPORT VERİLMEYECEK’
Alman vatandaşlığı konusuna da değinen Klingbeil, “Vatandaşlığa kabul, ülkemize karşı en güçlü bağlılıktır. Bizim değerlerimizi paylaşmayan, antisemitizmi ve terörü destekleyen kimseye Alman pasaportu verilmeyecek. Bunu herkes bilmeli” dedi. Antisemitizmi yayan ya da Hamas’ı destekleyenlere karşı tutarlı bir şekilde harekete geçeceklerini belirten Klingbeil, Almanya’nın bunun için anayasal devletin sunduğu tüm önlemleri kullanacağını vurguladı.

Haberin Devamı

SİZİN YANINIZDAYIZ
Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser de bu yönde görüş belirtti ve Hamas destekçilerine karşı tutarlı adımlar atılacağını söyledi. Faeser, antisemitik ve İsrail karşıtı kışkırtma ve şiddete sıfır tolerans gösterileceğini söylerken, “Hamas destekçilerini sınır dışı etmek için tüm yasal yolları kullanacağız” dedi. Aynı zamanda Almanya’daki Yahudi kurumlarının korunmasının daha da güçlendirileceğini ifade eden Faeser, “Birçok ailede büyük endişe olması korkunç. Daha da önemlisi şu sinyali vermektir; Sıkı bir şekilde sizin yanınızdayız! Sizin korunmanız için her şeyi yapacağız!” diye konuştu. Faeser, en büyük önceliğin Almanya’daki Yahudilerin ve İsrail kurumlarının korunması olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!