Hamas destekçilerine cezai yaptırım

Güncelleme Tarihi:

Hamas destekçilerine cezai yaptırım
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2023 11:21

Berlinli göç hukuku uzmanı avukatlardan Martin Manzel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, terör eylemlerine verilen desteğin suç kapmasına girebileceğini ve bu tür destekte bulunanların oturum izinlerinin iptal edilmesiyle karşı karşıya olduklarını belirtti.

Haberin Devamı

ORTA Doğu’da son yaşananlardan sonra özellikle başkent Berlin’de israil’e yönelik saldırıları sokakta kutlayanlara cezai işlemler gündemde. CDU, bu konuda Hamas’ın Almanya’daki eylemlerini kutlayanların da cezalandırılmasını talep etti. CDU’dan yapılan açıklamada, şiddetin yüceltilmesinin Anayasa’nın ifade özgürlüğü kapsamında olmadığına dikkat çekildi. CDU bu bağlamda cumartesi akşamı Berlin’de ve başka yerlerde meydana gelen olayların aydınlatılmasını ve gerekirse cezalandırılmasını istedi. CDU’dan yapılan açıklamada, “Bu şekilde hüküm giyen ve Alman vatandaşı olmayan her kim olursa olsun ülkeden sınır dışı edilmelidir” talebinde bulunuldu.

ALMANYA FİLİSTİN’E YARDIMLARI ASKIYA ALDI
Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırılarının ardından Almanya, Filistin topraklarına yönelik tüm mali yardımları geçici olarak askıya almaya karar verdi. Kalkınma yardımı bakanlığı sözcüsü Berlin’de yaptığı açıklamada programların kapsamlı bir şekilde gözden geçirildiğini söyledi. Ancak, projelerle ilgili incelemelerin sonucunda kesin karar verileceği için finansmanın nihai olarak durdurulması anlamına gelmiyor. Bakanlığa göre, bu yıl ve gelecek yıl için uzun vadeli projelere yönelik yaklaşık 125 milyon Euro’luk kalkınma işbirliği taahhüdü verilmişti. Bunların, su temini için tuzdan arındırma tesisi, mesleki eğitim, gençler için istihdam yaratma ve gıda güvenliği gibi farklı projeler olduğu kaydedildi. Daha önce de SPD’li Kalkınma Bakanı Svenja Schulze, Alman hükümetinin Filistin topraklarına yönelik tüm taahhüdünü gözden geçireceğini söylemişti.

Haberin Devamı

HAMAS’I FİNANSE ETMİYORUZ’
Öte yandan Federal Dışişleri Bakanlığı Filistin topraklarında bugüne kadar sağlanan insani yardımı savundu. Bir bakanlık sözcüsü yaptığı açıklamada, “Hamas’ı finanse etmiyoruz. Hiçbir Alman parası teröristlere gitmiyor” dedi. Sözcü, paranın ulaşması gereken yere ulaşıp ulaşmadığı her zaman dikkatle kontrol edildiğini kaydetti. Ancak CDU taleplerini daha da sertleştirdi. Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının ardından, Almanya ve AB tarafından Filistinli örgütlere yapılan tüm doğrudan ve dolaylı ödemelerin durdurulmasını istedi. CDU yönetim kurulunda alınan karara göre, hem hükümetin hem de sivil toplum kuruluşlarının yardımları durdurması istendi. CDU’nun kararında “Sadece Hamas terörüyle ve İsrail’in varlığını sorgulayan bir tutumla arasına açık ve net bir mesafe koyanlar gelecekte para alabilirler.” denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!