Habeck’in doğuda maden ocaklarını kaptama ısrarı halkı da kızdırdı

Güncelleme Tarihi:

Habeck’in doğuda maden ocaklarını kaptama ısrarı halkı da kızdırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2023 11:57

Yeşillerli Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’in eski Doğu Almanya sınırları içindeki maden ocaklarının kapatılmasının öne çekilmesi planına halk karşı çıktı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da hükümet ortağı Yeşiller’in ülkenin batısından sonra eski Doğu Almanya sınırları içinde kalan eyaletlerdeki maden ocaklarının kapatılmasının öne çekilmesinde ısrar etmesi tepkileri artırdı. Yeşiller Federal Meclis Grubu’nun bugün Weimar kentinde düzenlediği toplantıya davetli oldukları halde enerji şirketi Leag’in İşyeri İşçi Temsilcileri katılmadı. Eski Doğu Almanya’nın Brandenburg, Saksonya ve Saksonya Anhalt eyaletlerindeki maden ocaklarında onbinlerce kişinin çalıştığını ve tüketilen enerjinin önemli bir bölümünün de buralardan elde edildiğine dikkat çeken Leag şirketi yöneticilerinin yanı sıra İşyeri İşçi Temsilcileri de Yeşiller’in 2038 yılına kadar kademeli olarak kapatılması üzerinde anlaşmaya varıldığı halde bunun öne çekilerek 2030 yılında üretime son verilmesinde ısrar etmesine karşı çıktı.

Habeck’in doğuda maden ocaklarını kaptama ısrarı halkı da kızdırdı
HALK DA TEPKİ GÖSTERDİ
Eski Batı Almanya sınırları içindeki maden ocakları gibi doğuda da maden ocaklarının kapatılmasının öne çekilmesinde ısrar eden Yeşillerli Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanı Robert Habeck’e halk da tepki göstermeye başladı. Maden bölgelerindeki insanların çok büyük bir bölümünün enerji dar boğazı aşılmadan ve bu alanda çalışan onbinlerce insana yeni iş yeri olanakları sağlanmadan böyle bir karar alınmasına karşı olduğu belirlendi. Öte yandan Brandenburg’un SPD’li Eyalet Başbakanı Dietmar Woidke ile CDU’lu Saksonya eyalet Başbakanı Michael Kretschmer ve Saksonya-Anhalt eyalet Başbakanı Reiner Haseloff’un Başbakan Olaf Scholz’a ortak bir mektup yazarak, maden ocaklarının kapatılmasının öne çekilmesi planlarından vazgeçilmesi uyarısında bulundukları da açıklandı.

 

BAKMADAN GEÇME!