Gurbetten Zara’ya uzanan yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Gurbetten Zara’ya uzanan yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2024 10:47

Almanya’da ikamet eden iki Sivaslı gurbetçi, Zara ilçesine bir tır engelli medikal ürünü gönderdi.

Haberin Devamı

YARDIMSEVER Sivaslı iki gurbetçi, Almanya’da başlattıkları bağış çalışması ile tekerlekli sandalye, hasta yatağı, akülü araç ve engelli medikal ürünlerinden oluşan bağış TIR’ını Zara ilçesine gönderdi. Zara Belediyesi Sosyal işler Müdürlüğü tarafından teslim alınan ürünler, tespit edilen vatandaşlara dağıtımı gerçekleştirildi.

Gurbetten Zara’ya uzanan yardım eli

Gurbetten Zara’ya uzanan yardım eli

Konu hakkında açıklama yapan Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik, “Kıymetli hemşerim Cengiz Şimşek ve Yakup Karataş’a çok teşekkür ediyorum. Almanya’da bir organizasyon gerçekleştirerek bir yıl içerisinde Zaralı, Sivaslı olmak üzere Türkiye’den oraya giden tüm gurbetçilerimizin yardımlarıyla ilçemize bir TIR akülü araba, tekerlekli sandalye, engelli vatandaşlarımızın ihtiyacını kapsayacak birçok ürünü dün itibariyle teslim aldık. Çok kıymetli hemşerilerimize araçlarını ve temel ihtiyaçları olan ürünlerin dağıtımını gerçekleştirdik. Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Bir senedir bu organizasyon işiyle uğraştığını belirten Cengiz Şimşek, “Çaba gösterdik malzemeleri buraya getirmek için. 9 aylık bir rahatsızlık sürecim oldu ama Allah’ın izniyle toparladık malzemeleri, getirdik buraya” diye konuştu. Yakup Karataş da “Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım. Bugün burada bilhassa bir kız çocuğuna arabasını teslim ettiğimizde emeğimizin karşılığını aldığımıza inanıyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!