‘Görkemli bir kutlama olacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Görkemli bir kutlama olacak’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2023 10:33

Almanya’nın Hannover kentinde sivil toplum örgütleri, Cumhuriyet’in 100’üncü yılı kutlamaları için Hannover Başkonsolosu Gül Özge Kaya başkanlığında bir araya gelerek çalışmalarını sürdürdü.

Haberin Devamı

FöTEV Nds e.V., ASTÖB, AS.ADD, DİTİB İlim İrfan Camii, Başkonsolos Gül Özge Kaya, Eğitim Ataşesi Doç. Dr. Kazım Kalkan ve konsolosluk personelinin de katılımıyla yapılan toplantıda, kutlamalarla ilgili yapılan ön çalışma ele alındı. Başkonsolos Gül Özge Kaya “Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100’üncü yılında başkonsolosluk olarak her zamankinden daha farklı bir kutlama planlıyoruz. Sivil toplum örgütlerimizin de görkemli bir kutlama yapma isteğini görmek bizleri mutlu etti. Birlikten kuvvet doğar. Hepimizin en büyük bayramı olan Cumhuriyet Bayramı’nı coşkulu bir şekilde kutlamak için el birliğiyle çalışılması gerekir. Elbette ki, bizler de elimizden gelen her desteği vermeye hazırız. Vatandaşlarımızın yoğun bir şekilde katılacağı, görkemli bir kutlamanın yapılacağına inancım tam” dedi.
Cumhuriyet’in kuruluş ve sonrasındaki kazanımlarının slaytlar eşliğinde anlatılacağı kutlamada, şiirler, çocuk korosu, Türk Halk Müziği ve Türk Sanat Müziği korosu ve sürprizler olacak. Kutlama 5 Kasım Pazar günü saat 13.00’de İGS Mühlenberg Hannover adresinde yapılacak.

BAKMADAN GEÇME!