Gorbaçov için Federal Meclis’te saygı duruşu

Güncelleme Tarihi:

Gorbaçov için Federal Meclis’te saygı duruşu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2022 13:00

Tarihe karışan Sovyetler Birliği’nin (SB) 30 Ağustos’ta yaşamını yitiren son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov, Alman Parlamentosu’nda saygı duruşuyla anıldı.

Haberin Devamı

Federal Meclis’teki bütçe görüşmeleri öncesi düzenlenen anma etkinliğinde, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de hazır bulundu. Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas, “Bir barış adamıydı” dediği Gorbaçov’a övgüler yağdırdı: “Mihail Gorbaçov dünyayı değiştirdi. On yıllarca ‘imkânsız’ denileni mümkün kıldı. ‘Soğuk Savaş’ı barışçıl bir biçimde bitirdi. Ülkemizin ve kıtamızın bölünmüşlüğünü giderdi. İki Almanya’nın birleşmesinin yolunu açtı. ‘Saydamlık ve yeniden yapılanma neden Doğu Almanya için de geçerli olmasın’ dedi. Biz Almanlar Gorbaçov’a çok şey borçluyuz. Ülkemizin tarihini, milyonlarca insanın geleceğini ve kaderini değiştirdi. Eski Doğu Almanya’nın çeşitli kesimlerinde halk rejime karşı sokaklara dökülürken, Sovyet askerleri kışlalarında kaldı. Bu da Gorbaçov’un sayesinde oldu.”
Gorbaçov’un bir fotoğrafının da oturum salonuna asıldığı Federal Meclis’te, Almanya ve Avrupa Birliği (AB) bayrakları yarıya indirildi.

Haberin Devamı

Gorbaçov için Federal Meclis’te saygı duruşu
Federal Meclis Başkanı Baerbel Bas

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!