Göçmenlere eğitimde şans eşitliği

Güncelleme Tarihi:

Göçmenlere eğitimde şans eşitliği
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2024 12:32

UNESCO’nun Uluslararası Anadil ve Çok Dilli Eğitim Günü nedeniyle Bavyera Türk Toplumu Derneği ‘eğitimde şans eşitliği’ konulu uzmanlar toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

UNESCO teşkilatının ana dil ve çok dil ve kültürlülüğü teşvik amacıyla ilan ettiği ‘Uluslararası Anadil Eğitimi Günü’ Münih’te Bavyera Türk Toplumu Derneği’nin Abant Lokantası’nda düzenlediği bir etkinlikle kutlandı. Bavyera Türk Toplumu Dernek sözcüsü Prof. Dr. Vural Ünlü’nün davetiyle toplantıya katılan eğitim alanında fiilen çalışan uzmanlar, Almanya Öğretmenler Birliği Başkanı Stefan Düll, Bavyera Parlamentosu CSU Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanı Dr. Ute Eiling-Hütig, Augsburg Kerschensteiner İlk ve Ortaokul Müdürü Gül Solgun-Kaps, Phorms München Eğitim Kurumu Yöneticisi Andrá Beinert, Almanya Türk Ebeveynler Federasyon Başkanı Kemal Ülker, Merkur tz gazetesi eğitim konusunda gazeteci Dr. Dirk Walter, Yabancı Veliler Derneği Başkanı Yüksel Ekici (Münih AEV) ve proje sorumlusu Dr. Tülin Güvenç-Mecilioğlu, Bavyera Türk Toplumu sözcü yardımcısı Sema Berthold ile Diclehan Ünal, TGB yönetiminden Hasan Tan, öğretim ve meslek eğitimiyle liseye giriş ve üniversiteye kabulde göçmen kökenlilerin şans eşitliği konusunda dezavantajlı durumunu kendi gözlemlerine dayanarak anlatırken, eğitim sistemimin özellikle Bavyera’daki kural ve bürokrasi nedeniyle çocukların eşit eğitim sisteminden yararlanamadıklarını dile getirdiler.

Göçmenlere eğitimde şans eşitliği
BAVYERA KENDİ SİSTEMİNDEN TAVİZ VERMEYECEK
Almanya’da eyaletlerarası eğitim birliği konusunda CSU Bavyera Eğitim Komisyonu Sözcüsü Hütig, Bavyera’nın bu konuda kendi sisteminden taviz vermeyeceğini belirtti ve eyalet hükümetinin eğitime 140 milyon Euro bütçe ayırdığını belirterek okul öncesi Almanca öğrenilmesi ve ilk sınıftan itibaren yabancı dil öğretimi ile sınıf ve öğretmenlere 2024 yılına uygun gereçlerin digital sistem bağlamında sağlandığını ekledi. Toplantı eğitim konusunda tecrübeli katılımcıların görüşlerini ortaya koydukları sunum ve karşılıklı görüşmelerle sonlandı.

BAKMADAN GEÇME!