‘Göç Anıtı’ için teşekkür yemeği

Güncelleme Tarihi:

‘Göç Anıtı’ için teşekkür yemeği
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2022 09:58

Türkiye’den Almanya’ya işçi göçünün 60’ıncı yılı anısına 15 Mayıs 2022’de Aşağı Saksonya eyaletinin Lehrte kasabasında yaptırılan ‘Göç Anıtı’nın finansmanını üstlenen Bartınlı iş insanı Hasan Kurtuluş, katkılarından dolayı Lehrte lisesinden bir grup öğrenci ve öğretmene mangal partisi verdi.

Haberin Devamı

KURTULUŞ, “Eyalet Başbakanı Stefan Weil, milletvekilleri, Lehrte ve çevresindeki belediye başkanları, kilise temsilcilerinin katılımıyla açılışını görkemli bir şekilde yaptığımız ‘Göç Anıtı’na katkı sunan Lehrte Lisesi’nden bir grup öğretmen ve öğrencilere teşekkür etmek gayesiyle mangal başında buluşarak bir teşekkür etmek istedim. Bu gençler, Lehrteliler, umuyor ve diliyorum ki, yaşamları boyunca anıtı en iyi şekilde korurlar ve anıtın verdiği mesajı iyi anlayarak herkesle huzur ve barış içinde yaşamaya devam ederler” dedi.

‘Göç Anıtı’ için teşekkür yemeği

‘ASIL BİZ TEŞEKKÜR EDERİZ’
Matematik öğretmeni olarak Ebru Melike İnce, okul müdürü Markus Mauer ve eski okul müdürü Dr. Jurgen Teiwes, Türk Veliler Birliği’nden Ayhan Yıldız ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen teşekkür yemeğinde konuşan okul müdürü Dr. Ralph Gropmann, “Öncelikle böyle bir anıtı Lehrte’ye kazandırdığı ve bugün bizi burada mangal başında buluşturduğu için asıl biz teşekkür ederiz. Türkler işçi olarak Almanya’ya büyük katkılarda bulundu. Süreç içerisinde yaşamın her alanında varlık gösteriyorlar. Barışa, demokrasiye, ekonomiye daha fazla katkı sunmaya devam ediyorlar. Almanya’yı her yönüyle zenginleştiriyorlar. Her açıdan bizler de büyük memnunluk içindeyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!