Gizli evrakları çöpe atmışlar

Güncelleme Tarihi:

Gizli evrakları çöpe atmışlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2022 11:07

Başbakan Olaf Scholz ile eşi Britta Ernst’in, Potsdam’daki evlerinde gizi veriler içeren bazı evrakları çöpe attığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile Brandenburg Eyalet Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı olan eşi Britta Ernst’in, çevre korunması konusunda duyarlı davranmayıp, Potsdam’daki evlerinin çöp konteynerine gizli veriler içeren bazı belgeleri attıkları ortaya çıktı.

DER SPIEGEL, Bavyera’nın Elmau kentinde gizli bir belgenin tesadüfen sokakta dolaşan bir tilkinin konteyneri devirip kağıtların dağılmasıyla ortaya çıktığını yazdı. Tilkinin sokağa saçtığı bazı evrakların komşularının dikkatini çektiği ve ‘devlet sırı’ olan bazı belgelerin de Başbakan Scholz ve eşi Britta Ernst tarafından çöpe atıldığını saptadıkları belirtildi. Çöpten çıkan evraklar arasında Britta Ernst’in randevularının ve bakanlıkta görevli elemanların hangi gün izin yaptıklarına yönelik bilgilerin bulunduğu yazıldı. Belgelerde ayrıca, geçen yıl yapılan genel seçimlerde oy kullanmaya giderken Britta Ernst’in ne giyeceğine ve seçim akşamı SPD Genel Merkezi Willy Brandt Evi’ndeki etkinlikte hangi marka elbise taşıyacağının yer aldığına dikkat çekildi.

 

BAKMADAN GEÇME!