Çalışmak isteyen göçmen kökenli kadınlara destek

Güncelleme Tarihi:

Çalışmak isteyen göçmen kökenli kadınlara destek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2023 11:04

İş gücü piyasasına girmek isteyen göçmen kökenli kadınlara, START Projesi’ni yürüten FöTEV Nds, info@foetev.de’ye başvuruda bulunmaları istedi.

Haberin Devamı

HANNOVER bölgesindeki iş gücü piyasası için Almanya’da bir perspektif oluşturmak isteyen göçmenlik ve mültecilik deneyimi olan kadınları harekete geçirmeyi ve onların istekleri doğrultusunda iş gücü piyasasına dahil olmalarına yardımcı olmayı amaçlayan START Projesi yeniden start verdi. Proje, IRC International Rescue Committee Deutschland (IRC), Föderation Türkischer Elternvereine in Niedersachsen (FöTEV e.V.) ve Ukrainischer Verein Niedersachsen (UVN e.V.) birlikte yürütülüyor. START Proje ortaklarından FöTEV Nds’nin proje yöneticisi Dr. Meltem Sermet, yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, “Uluslararası Kurtarma Komitesi (IRC Deutschland (GmbH) ve Ukraynalıların oluşturduğu bir dernekle birlikte böyle bir projede kâr amacı gütmeyen, seküler bir yapıya sahip, ebeveynler ve çocuklar alanında çalışan bir federasyon olarak bizim de bu projede yer almamızı önemli buluyorum” dedi.

Çalışmak isteyen göçmen kökenli kadınlara destek
PROJENİN UYGULANMA ALANLARI
Oldukça gelişmiş bir iş birliği ortaklık ağına da sahip olan projeyi (Jobcenter Region Hannover, Agentur für Arbeit Hannover, Koordinierungsstelle Frau & Beruf, IQ Netzwerk Niedersachsen, Volkshochschule Hannover, Fachbereich Jugend & Familie Hannover vb.) gibi kurumlar tarafından desteklenmekte olduğunu ifade eden Dr. Meltem Sermet; proje uygulama alanlarını şu şekilde sıraladı:
1. İş birliği ortaklarının desteğiyle göçmen kökenli kadınlarla iletişime geçilecek; projeyle ilgilenen katılımcılar START’ın kapsamlı etkinliklerine katılması sağlanacaktır. Katılımcılar kaydolduktan sonra proje hizmetlerinden faydalanabileceklerdir. (Örneğin, çeşitli konulardaki seminerler, staj yeri, mesleki eğitim fırsatları gibi),
2. Mesleki güçlendirme kursları birkaç tamamlayıcı programdan oluşmaktadır: Kariyer oryantasyon kursları, kişisel gelişim seminerleri, Almanca dilini geliştirme sohbetleri ve bilgisayar becerileri üzerine kurslar. Tüm bunlar belli aralıklarla, yaz ve noel tatili dışındaki zamanlarda okul saatleri içerisinde öğleden önce olacak şekilde düzenlenecektir.
3. Diğer uygulamaların yani sıra, ayrıca, aileye yönelik etkinlikler de planlanmaktadır. Buradaki amaç, katılımcıların çevresini projeye duyarlı hale getirmektir.
4. Katılımcılara iş fuarları ve mesleki geziler hakkında da bilgi verilecektir. Firmalarla iletişime geçilerek iş ve staj imkânları, çıraklık ve mesleki eğitim konularında bilgi elde edilecek ve bilgilendirme etkinlikleri organize edilecektir.
5. Kişisel mesleki hedeflerine odaklanabilmeleri için katılımcılara uzun vadede bireysel olarak bir danışman eşlik edecek ve katılımcının iş hayatına yönelik adımları bu sayede takip edilecektir.
6. Katılımcılara çocuk bakımı konusunda da destek hizmet ve bilgilendirme sunulacaktır.

 

BAKMADAN GEÇME!