‘Gençlerimize sahip çıkalım’

Güncelleme Tarihi:

‘Gençlerimize sahip çıkalım’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2023 11:19

Nürnberg’de faliyet gösteren Türk İnsiyatif Nürnberg (TİN) sözcüsü ekonomist İsmail Akpınar ve Uyum Meclisi Başkanı aynı zamanda TİN Akademisyen ve Gençlik Koordinatörü Mühendis Betül Özen’in koordinesiyle iftar programı düzenlendi.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Lades Event salonunda düzenlenen TİN Gençlik iftar programına Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König, Türkiye Cumhuriyeti Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz, Nürnberg ve çevresindeki lise, üniversitelerden öğrenciler, genç akademisyenler, mesleğinde uzman kişiler, genç iş insanları ve genç sporcular katıldı. İftar programının açılış konuşmasını yapan TİN sözcüsü İsmail Akpınar şunları söyledi: “Türk İnsiyatif Nürnberg TİN Türk toplumu olarak Nürnberg’e kültürel, sosyal ve ekonomik katkı sağlamaya çalışıyoruz. Türk gençleri her alanda başarılı, gençlerimize sahip çıkalım. Gençlerimizin başarıları Alman siyaseti tarafından takdir edilmeli ve önleri her alanda açılmalıdır.”

‘Gençlerimize sahip çıkalım’

‘Gençlerimize sahip çıkalım’

‘Gençlerimize sahip çıkalım’

‘Gençlerimize sahip çıkalım’
HEPİMİZ NÜRNBERGLİYİZ
“Nürnberg hepimizin ortak şehri çünkü biz hepimiz Nürnbergliyiz” diyerek söze başlayan Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König ise Türk gençlerinin Nürnberg ekonomisine, kültürel ve sosyal hayatına verdikleri önemli katkı için teşekkür etti. Nürnberg Başkonsolosu Serdar Deniz ise konuşmasında, TİN tarafından düzenlenen gençlik iftarının Alman toplumu ile kaynaşmak ve Türk gençlerinin başarılarını ilk elden göstermek için çok önemli olduğunun altını çizdi. Deniz, “Pandeminin etkisiyle toplu olarak gerçekleştiremediğimiz iftar buluşmalarımıza tekrar başlamamız mutluluk verici fakat 6 Şubat’ta meydana gelen art arda iki yıkıcı deprem nedeniyle 50 binden fazla vatandaşımızın toprağa verilmesi bizleri derinden üzdü. Özünde tokun, açın halinden anlaması, hali vakti yerinde olanın zor ve muhtaç durumda olan ile empati kurması anlamına gelen Ramazan ayı maalesef bu sene kederli, hüzünlü ay oldu” dedi. Başkonsolos Deniz sözlerini şöyle sürdürdü: “Nürnberg Büyükşehir Belediyesi’nin depremin ilk saatlerinden itibaren harekete geçerek topladığı ve sevk ettiği maddi ve manevi yardımlar nedeniyle Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder ile Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’e, Ramazan ayında katıldıkları iftarlardan ve Kahramanmaraş merkezli yüzyılın yıkıcı depreminde gösterdikleri ilgilerinden, desteklerinden dolayı teşekkür diyorum ve örnek davranış ruhunun sürekli olmasını, iki ülke ilişklerinin daha sağlam temeller üzerinde güçlendirmesini dilerim.”

Haberin Devamı

GENÇLERİMİZİN KATKISI BÜYÜK
Nürnberg Uyum Meclisi Başkanı ve TİN Koordinatörü Betül Özen de, göçmen kökenli gençlerin Nürnberg toplumuna sağladığı çok başarılı ekonomik ve sosyal katkının altını çizerek, Alman siyasetçilerinden, bürokrasisinden ve şirketlerden yabancı gençlerin başarılarını görmeleri, ciddiye almaları ve her alanda adil davranmaları çağrısında bulundu. İftardan sonra, katılımcı Türk gençleri Nürnberg Belediye Başkanı Marcus König’e dilek ve temennilerde bulundular. Başkan König, dile getirilen tüm dilek ve temennileri cevaplayarak Türk gençleri ile yakından ilgilendi.

BAKMADAN GEÇME!