Genç avukatın ölümü Hollanda’yı yasa boğdu

Güncelleme Tarihi:

Genç avukatın ölümü Hollanda’yı yasa boğdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2024 10:43

Hollanda’da Arnhem kentinde yaşayan iki çocuk annesi avukat Solmaz Usanmaz Büyükkaya’nın amansız hastalığa yenik düşmesi, başta yakınlarını ve sevdiklerini yasa boğarken, Hollanda Türk toplumunda da derin üzüntü yarattı. Genç anne, Arnhem şehrindeki Müslüman mezarlığına defnedildi. Cenaze namazının kalabalık olması dolayısıyla cemaat caddeye ve park yerine taştı.

Haberin Devamı

HOLLANDA’nın tanınan avukatlarından İsmet Özkara, erken yaşta hayatını kaybeden meslektaşı için bir taziye mesajı yayımladı. “2010 yılında ofisimizde stajyer olarak avukatlığa ilk adımını attı. Solmaz Usanmaz Büyükkaya ile avukat olduktan sonra burada, 7 yıl adalet yolunda beraber yürüdük. Daha sonra kendi avukatlık ofisini açtı. İyi ve sevilen bir avukattı, yardımsever biriydi. İyi kalpli, iyi niyetli bir insandı, maalesef hayattan erken koptu. Çok üzgünüz. Acılı ailesine sabırlar diliyorum.”
Tilburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Solmaz Usanmaz Büyükkaya, ‘Usanmaz Avukatlık Bürosu’ adıyla 1 Aralık 2017’de açtığı ofisinde hizmet veriyordu. Aslen Ardahanlı ve Yakup Büyükkaya ile evli olan Solmaz Usanmaz Büyükkaya, 4 ve 2 yaşlarında Berzan ile Beran adlı iki erkek çocuk annesi idi.

Genç avukatın ölümü Hollanda’yı yasa boğdu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!