Geçen yaz 99 milyon yolcu rötarlı uçtu

Güncelleme Tarihi:

Geçen yaz 99 milyon yolcu rötarlı uçtu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2023 12:20

Geçen yıl Avrupa’daki havalimanlarında yaşanan personel eksikliği ile sık yapılan grevler, yaz dönemi uçuş seferlerini hissedilir derecede olumsuz etki yarattı. Seferlerin yüzde 37’sinde rötar yaşandı.

Haberin Devamı

BERLİN merkezli AirHelp şirketinin yaptığı araştırmaya göre geçen yıl temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan üç aylık yaz döneminde, Avrupa çapında uçuşların yüzde 37’sinde rötar yaşandı. 2019 yılının aynı üç aylık zaman diliminde rötarlı kalkan uçakların oranı ise yüzde 27 olmuştu. Araştırmaya göre, Almanya’da en fazla gecikmeli uçuş Frankfurt Havalimanı’nda yaşandı. Buradan kalkan uçakların yarısından fazlası rötar yaptı. DW Türkçe’nin haberine göre, geçen yaz döneminde en fazla rötarlı kalkışın olduğu ikinci havalimanı yine yüzde 50 gecikme ile yine Frankfurt’ta yer alan Hahn Havaalanı oldu. Üçüncü sırada ise yüzde 48’le Köln/Bonn Havalimanı yer aldı. Almanya’nın en az rötarlı uçuş yapılan havaalanı Stuttgart oldu. Burada gecikmeli kalkış yapan uçakların oranı yüzde 25’in altında kaydedildi. Stuttgart’ı, yüzde 70 zamanında kalkış oranı ile Bremen ve Dresden havalimanları takip etti.

Haberin Devamı

SIRBİSTAN İLK SIRADA
AirHelp’in raporuna göre geçen yıl bu üç aylık dönemde Avrupa çapında rötar yapan seferlerden yaklaşık 99 milyon yolcu etkilendi. 2019’a kıyasla rötarlı uçuşlardan etkilenen yolcu sayısı 10 milyon arttı. Kıta genelinde en fazla rötarın yaşandığı ülkeler ise sırasıyla yüzde 47’lik gecikme oranıyla Sırbistan, yüzde 45 ile Yunanistan ve yüzde 44 ile Bulgaristan oldu. En az rötarlı uçuşun olduğu ülkeler ise sırasıyla yüzde 20 ile Finlandiya ve Litvanya ile yüzde 22 ile Norveç oldu. Rötarlı uçuşlardaki artışı ‘endişe verici’ olarak nitelendiren AirHelp, devam eden kalifiye personel açığı, grevler ve öngörülemeyen hava muhalefeti sebebiyle içinde bulunduğumuz 2023 yaz döneminde rötarlı uçuş oranının daha da artabileceğini açıkladı.

Geçen yaz 99 milyon yolcu rötarlı uçtu


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!