‘Gazze’de felaket yaşanıyor’

Güncelleme Tarihi:

‘Gazze’de felaket yaşanıyor’
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 16:56

Federal Meclis milletvekili Macit Karaahmetoğlu (SPD), İsrail’in Gazze’ye saldırılarını eleştirdi. Frankfurter Rundschau gazetesi ve Ippen Media yayınlarına bir demeç veren Karaahmetoğlu, artık savaş suçu sayılabilecek işaretler olduğuna dikkati çekti.

Haberin Devamı

GAZZE’de 50 yıl sonra bile konuşulabilecek tarihi boyutlarda bir felaket yaşanıyor. Yüzde 70’i kadın ve çocuk olmak üzere 30 bin kişi öldü. Güneyde 1.5 milyon insan mülteci olarak bir araya toplanmış durumda. Salgın hastalıklar baş gösterecek ve belki de daha fazla insan ölecek. İsrail’e, işlerin bu şekilde devam edemeyeceği açıkça anlatılmalı.” Karaahmetoğlu, Almanya’nın tarihi geçmişi göz önünde bulundurulduğunda İsrail’in eleştirilip eleştirilemeyeceği konusundaki bir soruya ise çok açık bir biçimde eleştirebileceği yanıtını verdi:

ÖNEMSİYORSANIZ SÖYLEYİN
“‘Dost acı söyler’ diye bir Türk atasözü vardır. Birini önemsemiyorsanız yaptığı her şeye ‘Evet’, ‘Harika’, ‘Çok iyi’ diyebilirsiniz. Ama eğer birisi sizin için bir değer ifade ediyorsa, o zaman açıkça fikrinizi söyleyin. Başbakan Netanyahu yönetimindeki İsrail, er ya da geç izole edilecek bir parya devlet olma sürecindedir. Filistinlilerle barış olmadan güvenlik olmaz. Dünya siyasetinde şartlar değişiyor. Batı dünyasının hakimiyeti azalıyor. Bu, İsrail’in küresel desteğinin en azından kısmen çökeceği ve 20 yıl içinde devletin kendisini tamamen yeni bir durumda bulacağı anlamına geliyor. İsrail bu fırsat penceresini barışa ulaşmak için kullanmalıdır. 20 yıl sonra bu artık mümkün olmayacaktır. Hamas tarafından gerçekleştirilen saldırı ağır bir suç. Ancak Netanyahu şimdi bunu kendi siyasi bekasını sağlamak için kullanıyor. Bunun için savaşa ihtiyacı var ve kayıpları umursamıyor. Bir hukukçu olarak, İsrail’in de savaş suçu işlediğini gösteren çok şey olduğunu söyleyebilirim.”
Buna örnek olarak da üç İsrailli rehinenin İsrail güvenlik güçleri tarafından kazayla vurulmasını gösterdi.

 

BAKMADAN GEÇME!