Gardiyanı, A4’ü rulo yapıp rehin almış

Güncelleme Tarihi:

Gardiyanı, A4’ü rulo yapıp rehin almış
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2022 11:56

9 Ekim 2019’da Almanya’nın Halle kentinde iki kişiyi öldüren aşırı sağcı mahkûm Stephan Balliet’in (30), Magdeburg yakınlarındaki Burg Hapishanesi’nde iki cezaevi personelini rehin alma eylemini, A4 kâğıdını rulo haline getirerek gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

OLAYIN ardından Saksonya-Anhalt Eyalet Parlamentosu hukuk komisyonu acil toplantı yaptı. Komisyonda bilgi veren cezaevi müdürü Ulrike Hagemann (50), mahkûmun silahı kendisinin yaptığını belirtirken, “Yiyecek etiketleriyle bir arada tutulan rulo haline getirilmiş bir A-4 sayfasını bir kurşun kalemle sabitlemiş. Üst kısmında dolap menteşesine benzer esnek bir metal bulunuyordu” dedi. Mahkûmun yapışkan bandı olmadığı için gıda paketleri üzerindeki etiketleri kullandığı belirtildi. Hagemann, yapılan incelemede, mahkûmun kendisine verilen bir gıda paketinin etiketini kullandığını kaydetti. Hagemann, Stephan Balliet’in pazartesi akşamı ilk olarak rehin aldığı memurun ‘alnının ortasına’ bir cisim dayadığını belirtti. Gardiyanın, Almanya’daki en tehlikeli suçlulardan biriyle karşı karşıya olduğunun bilinciyle hareket ettiğini kaydeden Hagemann, haklı olarak durumu ciddiye aldığını söyledi. Hagemann rehin alma sırasında bir ‘patlama’ olduğunu da doğruladı. Gardiyanla birlikte bir başka personeli daha rehin alan Balliet’in, hapishanenin kapısı önünde özel bir tim tarafından vurularak etkisiz hale getirilmek istendiği açıklandı. Balliet’in hapishanede defalarca ölmek istediğini söylediği de belirtiliyor. İçişleri Bakanlığı ve başsavcılık, konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

İKİ KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ
Stephan Balliet, 9 Ekim 2019’da Almanya’nın Halle kentinde dua edildiği sırada sinagogu basıp içeridekileri öldürmeyi hedefledi. Ancak bahçe kapısının kilitli olması nedeniyle içeriye giremedi. Kapıdan dönen ırkçı saldırgan, önünden geçen 40 yaşındaki bir Alman’ı tarayarak öldürdü. Arabasında yüklüce patlayıcı ve yedi de silah bulanan ırkçı, bu kez otomobilini 500 metre ilerideki bir Türk’e ait döner büfesine sürdü. Burada çalışanları ve yemek yiyenleri silahla tarayan ırkçı, öğle yemeği için büfede bulunan 20 yaşındaki bir Alman gencini öldürdü. Daha sonra otomobiliyle kaçan saldırgan, bir taksiyi gasp etmek için iki kişiyi silahla tehdit etti. Polisin 40 dakika boyunca nerede olduğunu anlayamadığı saldırgan, otobandaki inşaat çalışmaları sayesinde kaçamadı ve yakalandı.

 

BAKMADAN GEÇME!