Frankfurt’taki başkanlık yarışına Pürsün’den Türkçe atak!

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’taki başkanlık yarışına Pürsün’den Türkçe atak
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2023 17:57

Pazar günü Frankfurt’ta gerçekleştirilecek Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi öncesinde adayların kampanyaları yoğunlaştı. Seçime katılan 20 aday arasındaki Türkiye kökenli tek politikacı olan Yankı Pürsün, sosyal medyadaki kampanyasında Türkçe sloganlı afişlere de yer veriyor. Hür Demokrat Parti’nin (FDP) adayı olarak seçime giren Pürsün’ün Türkçe sloganları şöyle: ‘Aranızdaki adaya oy verin, sesiniz duyulsun!’ ‘Yankı Pürsün’e 5 Mart’ta Frankfurt Belediye Başkanı olarak oy verin!’

Haberin Devamı

ALMANYA’nın beşinci büyük partisi FDP’nin saflarında yaklaşık 20 yıldır Frankfurt İl Genel Meclisi üyesi ve 2019 yılından bu yana da aynı zamanda Hessen eyalet milletvekili olarak siyaset yapan Pürsün, seçimde alacağı oyların Türkiye kökenli seçmenlerin yerel siyasete olan ilgisi ve siyasi tercihleri açısından önemli ipuçları vereceğini savunuyor. Aynı zamanda ekim ayında gerçekleştirilecek Eyalet Meclisi seçiminde de aday olan Pürsün, kendisine ve dolayısıyla partisine sandıktan çıkan oyların belirgin bir biçimde bundan önceki seçimlerdeki oy oranlarından fazla olması halinde, “Daha önceki yerel seçimlere pek ilgi göstermeyen Türkiye kökenli seçmenlerin ilgisi ve katılımının arttığı” sonucunu çıkarabileceklerini belirtiyor. Bu durumun genel seçimlerdeki ağırlığı artık herkes tarafından kabul edilen Türkiye kökenli seçmenlerin yerel seçimlere de ilgili olduğu ve siyasete katılımlarıyla sonuçları etkileyebilecekleri anlamına geleceğine işaret eden Pürsün, “İnsanlarımız, oylarını bu seçimlere katılan Türkiye kökenli tek aday olan bana vererek, aslında kendilerine oy vermiş olacaklar” diyor.

Haberin Devamı

GÖÇMEN KÖKENLİ 20 ADAY KATILIYOR
Almanya’nın beşinci büyük kenti Frankfurt’ta Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın (SPD) halk oylamasıyla görevden alınması üzerine bir yıl önceye çekilen seçimler 5 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek. Seçimlere dördü kadın, altısı göçmen kökenli 20 aday katılıyor. Frankfurt, Almanya’nın göçmen nüfusunun, dolayısıyla göçmen kökenli seçmenlerin, -ki bunlar arasında en büyük grubu Türkiye kökenliler oluşturuyor- en yoğun olduğu metropollerinden olduğu için, özellikle büyük partilerin adayları göçmenlerin kendi platformlarında da kendilerini ve programlarını tanıtmaya önem veriyorlar. Özellikle SPD, CDU, Yeşiller, FDP ve Sol Parti adayları, kampanya boyunca birçok kez Türkiye kökenli göçmenlerin düzenlediği tartışmalı toplantı davetlerini kabul ederek kendilerini ve programlarını tanıtmaya çalışıyorlar. Esas olarak CDU, Yeşiller ve SPD’nin adayları arasında geçecek olan seçim yarışının birinci turunda adaylardan biri yüzde 50’nin üzerinde oy alamazsa, -ki tüm tahminler bunun böyle olacağına işaret ediyor- sonuç en çok oy alan iki adayın katıldığı ikinci turda alınacak.

Haberin Devamı

FRANKFURT TOPLUMUNA ÖRNEK OLMAK İSTİYORUM
Yankı Pürsün, “Şansımı denemek istiyorum. Bir yandan seçim kampanyasında bizim fikirlerimizi, şahsi fikirlerimi herkesle tartışabiliyor, bir alternatif sunuyorum. Bir de şahıs olarak Frankfurt toplumuna örnek de olmak istiyorum. Hem burada yüzyıllardır yaşayan insanlara, hem de annesi-babası buraya sonradan gelmiş olanlara benim adaylığımın doğal olduğunu göstermek istiyorum. Ben ‘aday olursam seçilirim’ mantığıyla aday olmadım. Frankfurt’a bir hizmet verebilmek için aday oldum. Bu adaylığın bile bir hizmet olduğunu düşünüyorum” diyor. Almanya’da 1960’lı yıllardan bu yana gazetecilik yapan ve bu ülkedeki Türk gazetecilerin duayenleri arasında yer alan Doğan Pürsün’ün oğlu olan Yankı Pürsün, seçime katılan 20 aday arasındaki Frankfurt doğumlu (1972) az sayıdaki politikacılardan. Pürsün, FPD’nin Frankfurt İl Genel Meclisi’ndeki grup başkanlığını ve Hessen Eyalet Meclisi’nde partisinin göç, entegrasyon, aile, çocuk, gençlik, sağlık, engelliler konusunda sözcülüğünü yürütüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!