Frankfurt’ta coşkulu kutlama

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’ta coşkulu kutlama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 14:46

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü, Almanya’nın diğer şehirlerinde olduğu gibi Frankfurt’ta da coşkuyla kutlandı.

Haberin Devamı

FRANKFURT Başkonsolosluğu tarafından Başkonsolos Erdem Tunçer ve eşi Gül Tunçer’in himayesinde düzenlenen ve Sossenheim’daki kültür merkezinde gerçekleştirilen kutlamaya, Frankfurt ve çevresinden vatandaşlarımız, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, başkonsolosluk personeli, din görevlileri ve öğretmenler katıldı. Türkiye ve Almanya’nın milli marşlarıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer, misafirleri selamladı ve Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Konuşmasında iki ülke arasındaki ilişkilere de değinen Tunçer, şunları söyledi:

Frankfurt’ta coşkulu kutlama
‘EL ELE KARŞI DURMALIYIZ’
“Türk-Alman ilişkileri, özel ve örnek teşkil edecek nitelikte bir derinliğe sahiptir. Türkiye ile Almanya arasında köklü siyasi, ekonomik, ticari, kültürel ve insani bağlar bulunmaktadır. Ülkelerimizin bu denli güçlü bağlara sahip olmasında Almanya’daki Türk toplumunun kuşkusuz büyük etkisi olmuştur. Türkler 60 yılı aşkın süredir Almanya’nın sosyopolitik yaşamına, kültürüne, sanatına ve ekonomik refahına önemli katkılarda bulunmaktadır. Hiç şüphesiz, Türk ve Alman toplumları bugünlere birlikte dayanışma içinde erişmiştir. Son dönemde hem bölgemizde hem de küresel anlamda yaşanan gelişmeler neticesinde korkulardan beslenerek huzur bozmaya çalışan ayrımcı, ırkçı akım ve söylemlere karşı da yine el ele, beraberce karşı durulmalıdır. Bu zihniyete verilecek en iyi cevap, toplumlar arasındaki dayanışmanın, karşılıklı saygı ve hoşgörünün güçlendirilmesi olacaktır.”
Frankfurt’ta coşkulu kutlama

Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer
Frankfurt’ta coşkulu kutlama

Frankfurt Belediye Meclis Başkanı Hilime Arslaner

Haberin Devamı

‘HARİKA BİR YIL DÖNÜMÜ’
Etkinliğe onur konuğu olarak katılan Frankfurt Belediye Meclis Başkanı Hilime Arslaner, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını kutlamanın önemine değindi. Arslaner, “Bu harika bir yıl dönümü. Cumhuriyet’in kuruluşuyla birlikte Atatürk çağdaş bir devletin yolunu açtı. Atatürk’ün hayata geçirdiği en önemli yeniliklerden biri de kadınlara seçme ve seçilme hakkının getirilmesiydi” dedi. Misafirlere Atatürk’ün 10’uncu yıl konuşmasından bir kesitin gösterildiği duygusal bölümün ardından, 10 yaşındaki Duygu Çalış İstiklal Marşı’nın 10 kıtasını okudu. Kutlama, İstanbul’dan gelen ‘İstanbul Sazendeleri Grubu’nun 100’ncü yıl konseriyle sürdü. Grup, Atatürk’ün sevdiği şarkıları ve türküleri izleyicilerin coşkulu katılımıyla yorumladı. Çok beğenilen konser, İzmir Marşı ile ayakta alkışlanarak son buldu.

Frankfurt’ta coşkulu kutlama

Duygu Çalış

Haberin Devamı

‘CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA’ SERGİSİ
Gazetemiz Hürriyet’in ‘Cumhuriyetimiz 100 Yaşında’ sergisi de kutlamanın yapıldığı salonda açıldı. Hürriyet’in 100’üncü yıl özel ekiyle, Türkçe-Almanca sergi özel gazetesi de kutlamaya katılanlara dağıtıldı.

Frankfurt’ta coşkulu kutlama

Frankfurt’ta coşkulu kutlama
Başkonsolos Erdem Tunçer ve eşi Gül Tunçer, Gürol Baş ve eşi Özlem Baş ile birlikte misafirleri karşıladı.
Frankfurt’ta coşkulu kutlama

BAKMADAN GEÇME!