FÖTED, mevcut başkanlarla yola devam edecek

Güncelleme Tarihi:

FÖTED, mevcut başkanlarla yola devam edecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2023 11:07

Almanya Türk Veli Dernekleri Federasyonu (FÖTED), Aşağı Saksonya Eyaleti’nin Osnabrük kentinde gerçekleştirdiği ‘Seçimli Olağan Genel Kurul’da mevcut eş başkanlarla yola devam etme kararı aldı.

Haberin Devamı

GENEL Kurul, 10 Kasım haftası nedeniyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitler adına ve yakın zamanda kaybedilen FÖTED Onursal Başkanı Dr. Ertekin Özcan için saygı duruşuyla başladı. Yapılan seçim sonrası FÖDET Eş Başkanlığına, rahatsızlığı dolayısıyla Genel Kurula çevirimiçi olarak katılan Mehtap Çağlar ve Kemal Ülker seçilirken, başkan yardımcılıklarına Ekrem Sağır, Mahmut Pervaneli, Necla Marangöz, Harun Öznarin getirildi. İsmet Dertli Artukaslan yazmanlığa, Turgut Hüner saymanlığa seçildi. Azmi Akgül, Atamer Erol, Şenol Erdem, Nihan Leylek, Ayla Temel, İbrahim Er, Aygül Çamur, Ahmet Can Sağır, Müjgan Barışık ise üye olarak görev yapacak. Mali denetime Fatma Çevik, Raziye Börüş, Kadir Öztürk seçildi.
Almanya’da eğitimin eyaletlerin sorumluluğunda olduğuna dikkati çeken Kemal Ülker, “Biz de burada yerel örgütlerimizle birlikte hareket ederek sorunların çözümüne katkı sunmaya çalışıyoruz. Eyalet Eğitim Bakanları Konferansı (KMK) her ay düzenli toplanır. Bizim de FÖTED olarak bu toplantılara katılma hakkımız var. Orada düşüncelerimizi aktarma olanağını buluyoruz. FÖTED, Almanya’da eğitim alanında muhatap alınan bir kurumdur. Eğitim alanında politik çalışmalar yapar. FÖDET olarak önümüzdeki dönemde de ana dil dersleri, dijitalleşme, örgütlenme, projeler ve dernekler arası ilişkiler alanında çalışma gruplarımız devam edecek” dedi.

FÖTED, mevcut başkanlarla yola devam edecek

FÖTED, mevcut başkanlarla yola devam edecek

BAKMADAN GEÇME!