Ford ‘E-Explorer’ı tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Ford ‘E-Explorer’ı tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2023 10:58

Amerikan otomobil şirketi Ford, Almanya’nın Köln kentindeki tesislerinde Volkswagen’le birlikte bu yılın üçüncü çeyreğinden itibaren üreteceği yeni elektrikli aracı ‘E-Explorer’ı tanıttı.

Haberin Devamı

Ford-Volkswagen iş birliğiyle çıkacak elektrikli otomobilin iki farklı model, arkadan çekişli ve 4x4 olması bekleniyor. Yapılan açıklamada, Almanya’daki başlangıç fiyatının 46 bin ila 53 bin Euro arasında olması bekleniyor. ‘E-Explorer’ı almak isteyenler ön rezervasyonlarını online yapacak. Almanya’da geliştirilen model ‘E-Explorer’ yaklaşık 4.45 metre uzunluğunda, 14.6 inçlik dokunmatik ekran, tam olarak iç mekanına göre uyarlanmış bir ses sistemine sahip. Tam ağ bağlantılı bilgi-eğlence sistemi, akıllı telefon ve çok sayıda ekstrası göze çarpan E-Explorer 450 litre bagaj hacmine sahip. Bataryası ise hızlı şarj sistemiyle 25 dakikada yüzde 10’dan yüzde 80’e kadar doluyor. Batarya da Köln Niel Ford tesislerinde üretilecek. 0’dan 100 km/s hıza altı saniyeden daha kısa sürede ulaşırken, 180 km/s azami hıza sahip. Yeni Ford, dolu batarya ile 500 kilometrelik menzile sahip olacak.

Haberin Devamı

Ford ‘E-Explorer’ı tanıttı


Binlerce Türkiye kökenlinin çalıştığı Ford’un Köln fabrikasında 1976 yılından beri üretilen ‘Fiesta’ modeli ile 3 silindir motor önümüzdeki temmuz ayından itibaren son kez banttan çıkacak. Ford’un Köln fabrikasında üretilen Ecoboost ise Otosan’la ortak kurulan Romanya Craiova fabrikasında üretilecek.

Ford ‘E-Explorer’ı tanıttı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!