Forbes açıkladı... İşte listeye giren 10 Alman iş insanı...

Güncelleme Tarihi:

Forbes açıkladı... İşte listeye giren 10 Alman iş insanı...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2023 11:49

Forbes dergisi, dünyanın en zenginleri listesini yayımladı. Listede yer alan isimler arasında Almanya’nın en zenginleri de yer alıyor. Ekonomik olarak dünyanın en güçlü ülkelerinden bir olan Almanya’da, listenin en zenginleri sıralamasında yer alan 10 Alman iş insanının toplam serveti yaklaşık 200 milyar Euro. En zengin iş insanlarının en büyük ortak özelliği ise kamuoyundan ve medyadan uzak yaşamaları.

Haberin Devamı

LİSTENİN başında Lidl’ın da sahibi olan 84 yaşındaki Dieter Schwarz var. Tamamen kamuoyundan kapalı yaşamayı tercih eden Schwarz’ın neredeyse hiç fotoğrafı yok. Schwarz’ın 37.5 milyar Euro’luk serveti bulunuyor. İkinci sırada Hamburglu Klaus-Michael Kühne yer alıyor. Dünya çapında faaliyet gösteren lojistik grubu Kuhne+Nagel ile yaklaşık 30.7 milyar Euro’luk bir varlığa sahip. 100’den fazla ülkede faaliyet gösteriyor ve 60 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Aynı zamanda Hamburger SV’nin patronu olarak da tanınıyor. BMW’nin ikinci varisi olan Susanne Klatten halen Almanya’nın en zengin kadını. Kardeşi Stefan Quandt’ı geride bırakarak 26.6 milyar Euro’luk bir servetle üçüncü sırada yer aldı. Klatten, BMW’nin yüzde 20.94’üne sahip. Johanna ve Herbert Quandt’ın oğlu Stefan Quandt ise 23.6 milyar Euro’luk servetle dördüncü sırada. Delton Holding’in ana hissedarı ve BMW AG’nin hisselerinin yüzde 25.83’üne sahip.

Haberin Devamı

İKİZ KARDEŞLER DE LİSTEDE
Almanya’da beşinci sırada 15.9 milyar Euro’luk servetiyle Reinhold Würth var. Würth, şirketini 1950’lerin sonunda montaj teknolojisinde uluslararası pazar lideri haline getirdi. Bugün yaklaşık 80 bin kişiye istihdam sağlıyor. Avrupa’nın en büyük perakende gıda ticareti yapan Aldi şirketinin iki varisinden ikincisi olan Theo Albrecht Junior, yaklaşık 15.6 milyar Euro’luk servete sahip ve listede altıncı sırada. Yedinci sırada ise Aldi Sud’un varisi ve ortak sahibi olan Karl Albrecht Junior geliyor. Karl Albrecht Junior’un 15.5 milyar Euro serveti var. Sekizinci ve dokuzuncu sırada ikiz kardeşler yer alıyor. Andreas Strungmann 11.7 milyar Euro’luk bir servete sahip. Thomas Strungmann’ın da yaklaşık 11.7 milyar Euro’luk bir serveti bulunuyor. Kardeşlerin servetleri toplandığında Strungmann ailesi beşinci sırada yer alıyor. Her iki kardeş ilaç şirketi BioNTech’in yüzde 50’sine sahip. Bilişimci Andreas von Bechtolsheim ise 9.8 milyar Euro’luk bir servete ulaşarak onuncu sıraya yerleşti.

BAKMADAN GEÇME!