‘Fırsatlar Günü’ etkinliği, iş imkânları sundu

Güncelleme Tarihi:

‘Fırsatlar Günü’ etkinliği, iş imkânları sundu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2023 09:50

Berlin’in Mitte ilçesindeki Jobcenter tarafından yaklaşık 11 yıldır düzenlenen ‘Tag der Möglichkeiten’ (Fırsatlar Günü) etkinliği, koronavirüs salgını nedeniyle verilen aradan sonra yeniden gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Leopoldplatz’daki belediye binası önünde yapılan etkinlikte personel arayan şirketler, özellikle göçmenlere yönelik danışma hizmeti veren kurumlar, uyum ve dil kursları stant açarak sundukları fırsatları tanıttı. Etkinliğin açılışına Mitte Belediye Başkanı Stefanie Remlinger, Jobcenter Mitte Genel Müdürü Lutz Mania ve Eyalet Uyum Ayrımcılık ve Çeşitlilik Senatörlüğü Müsteşarı Max Landero katıldı. Jobcenter Mitte Uyum Sorumlusu Sibel Duyar Aydınlı, 4 yıl aradan sonra yapılan etkinliğe ilginin büyük olduğunu söyledi. Göç konusunda çalışma yapan tüm kurumların temsilciliklerinin katılım sağladığını belirten Aydınlı, şunları söyledi:

‘Fırsatlar Günü’ etkinliği, iş imkânları sundu

Jobcenter Mitte Uyum Sorumlusu Sibel Duyar Aydınlı

Haberin Devamı

 40’TAN FAZLA İŞVEREN VE KURUM
“Göçmenlerin büyük çoğunluğu, özellikle de burada doğup büyümemişse ve sistemi tanımıyorsa, iş ve mesleki gelişim konusunda sunulan eğitim fırsatları söz konusu olduğunda nereye başvuracaklarını bilmiyor. Bu etkinlik, onlara tek bir günde sunulan hizmetleri tanıma fırsatı sağlıyor. Şu anda 40’tan fazla işveren, eğitim kurumu, uyum ve dil kursları, mesleki gelişim okulları kendilerini tanıtıyor. Üstelik iş imkânları da var. Örneğin, stant açan bir güneş enerjisi şirketi, önce güneş panellerinin nasıl yerleştirildiğine dair 6 haftalık kurs imkânı, sonra da yüksek maaşla iş imkânı sunuyor.”
4 yıl aradan sonra yapılan etkinliğe göçmenlerin ilgisi büyük oldu. Yemek stantlarının da açıldığı etkinlikte, farklı kültürlerden sanatçılar eserlerini sundu.

‘Fırsatlar Günü’ etkinliği, iş imkânları sundu

‘Fırsatlar Günü’ etkinliği, iş imkânları sundu

 

BAKMADAN GEÇME!