Fielmann hayatını kaybetti

Güncelleme Tarihi:

Fielmann hayatını kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2024 12:57

Almanya’da gözlük üretiminde ilk akla gelen markalardan olan ‘Fielmann’ın kurucusu Günther Fielmann (84), hayatını kaybetti. Şirketten bugün yapılan açıklamaya göre Fielmann, 3 Ocak’ta Schleswig-Holstein’daki Lütjensee’deki evinde öldü. Açıklamada, “Ailesiyle birlikte huzur içinde uykuya daldı” ifadeleri kullanıldı.

Haberin Devamı

FIELMANN, aile şirketinin yönetimini 2019 yılında, 80 yaşına girdikten kısa bir süre sonra oğlu Marc’a devretmişti. Kendisi de Schleswig-Holstein doğumlu olan şirket kurucusu, 2012 yılında Fielmann ailesinin gelecek nesiller üzerindeki belirleyici etkisini güvence altına almış ve Fielmann Group’taki çoğunluk hissesini bir aile vakfına devretmişti. Babasının ölümü üzerine açıklama yapan oğlu Marc Fielmann, “Babam her zaman daha önce var olmayan müşteri dostu hizmetler sundu. Müşteri dostu felsefe, değerler ve bizi büyük yapan insan imajı korunmalıdır” dedi. Fielmann Denetim Kurulu Başkanı Mark Binz de Günther Fielmann’ın ‘yüzyılın girişimcisi ve bir vizyoner’ olduğunu söyledi.

ÇOK SAYIDA ONUR ÖDÜLÜ ALDI
Günther Fielmann’ın çocukları Sophie ve Marc, aile adına Fielmann Vakfı’nı kurmak istiyor. Vakfın, başta Kuzey Almanya olmak üzere bilim ve araştırma, sanat ve kültür, tarihi eserlerin korunması ve muhafaza edilmesinin yanı sıra doğanın ve peyzajın korunmasını desteklemesi amaçlanıyor. Günther Fielmann, girişimci cesareti, sosyal ve toplumsal sorumlulukları nedeniyle 2016 yılında Federal Almanya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı Büyük Haçı ve 2000 yılında Federal Almanya Cumhuriyeti Birinci Sınıf Federal Liyakat Haçı da dahil olmak üzere çok sayıda onur ödülü almıştı.

BAKMADAN GEÇME!