Feldmann için kader günü! Kalsın mı gitsin mi?

Güncelleme Tarihi:

Feldmann için kader günü Kalsın mı gitsin mi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2022 11:40

Ayrı yaşadığı eşi Zübeyde Temizel’e makamını kullanarak yüksek maaşlı bir iş ayarladığı gerekçeyle hakkında dava açılan ve yargılanmaya başlanan Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann’ın görevden alınıp alınmamasına yönelik halk oylaması bugün yapılacak. Ancak yasalar gereği Feldmann’ın halk oylamasıyla görevden alınması çok zor bir ihtimal olarak gözüküyor.

Haberin Devamı

FRANKFURT Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann’la ilgili tartışmalar bitmiyor. Eşiyle ilgili açıklamalarının ardından sert bir şekilde eleştirilen ardından özür dilemek zorunda kalan Feldmann’ın görevden alınması için bugün halk oylaması yapılıyor. Hessen Belediye Kanunu’nun 76. maddesinin 4. fıkrasında göre, bir belediye başkanının görevden alınması için yapılan oylamada, şehirdeki seçmen sayısının en az yüzde 30’unun görevden almaya ‘Evet’ oyu kullanması gerekiyor. Önceki yıllarda belediye seçimlerine katılımın çok düşük olması dikkate alındığında ise bu yöntemle Feldmann’ın görevden alınmasının zor olduğu görülüyor. 2018’de yapılan ikinci tur seçimlere katılım sadece yüzde 30.2 olmuştu.
Hakkında çıkan yolsuzluk iddialarının yanı sıra peş peşe yaptığı skandal açıklamalar da Peter Feldmann’ın sevilmeyen politikacı olmasında önemli rol oynadı. Feldmann, muhalefet partilerinin istifa taleplerinden sonra kendi partisinin de desteği çekmesine ve istifasını istemesine rağmen, mahkeme sonuçlanıncaya kadar görevde kalacağını söylemişti. Ancak belediyedeki partiler bir araya gelerek, Feldmann’ın görevden alınması için halk oylamasında gidilmesi kararı aldı.

Feldmann için kader günü Kalsın mı gitsin mi
PARTİLER FELDMANN’A KARŞI BİRLEŞTİ
Halk oylamasının tarihi belli olduktan sonra alışılmadık bir şekilde, Frankfurt’taki siyasi partiler haftalardır Feldmann’a karşı oy kampanyası yürütüyor. Belediye Meclisi’ndeki koalisyon ortakları Yeşiller, SPD, FDP ve Volt, en büyük muhalefet partisi CDU ile Feldmann’a karşı güçlerini birleştirdi. Sol Parti temsilcileri ise Feldmann’a karşı kampanyayı eleştirdi ve Feldmann’ın da kent için bazı iyi şeyler yaptığını vurguladı. Rosa Luxemburg Hessen Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Dieter Storck, Feldmann’ın sosyal politik yönleri ön plana çıkardığını söyledi. Feldmann’ın başarıyla desteklediği konular arasında uygun fiyatlı konutlar ve çocuklu aileler için daha fazla hizmetin olduğu da hatırlatıldı. Feldmann, koronavirüs salgınında vergi artışlarını reddetmişti.
Bugün yapılacak halk oylaması saat 18.00’a kadar sürecek. Seçmenler, seçim kağıdındaki “Peter Feldmann’ın görevden alınmasına onay veriyor musunuz?” şeklindeki soruya “Evet” veya “Hayır” yanıtını verecek. Oylamada ilk sonuçların yerel saatle 18.30’da açıklanması bekleniyor.
Feldmann son olarak, mahkemenin ikinci gününde kendisini savunurken, ayrı yaşadığı eşiyle evlenmeyi düşünmediğini ve istenmeyen hamilelik sonrası evlenmek zorunda kaldığını söylemişti. Bu açıklamalarıyla kamuoyunda büyük tepki çeken Feldmann’ı Hessen Türk Toplumu Kadın Kolları da eleştirmişti.
Feldmann için kader günü Kalsın mı gitsin mi

BAKMADAN GEÇME!