Federasyona Hansi Flick tepkisi: ‘Uygun kaçmadı’

Güncelleme Tarihi:

Federasyona Hansi Flick tepkisi: ‘Uygun kaçmadı’
Oluşturulma Tarihi: Eylül 13, 2023 10:06

Almanya’da aynı zamanda spordan sorumlu olan Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, teknik direktör Hansi Flick’in görevden alınmasıyla ilgili zamanlama açısından Alman Futbol Federasyonu’nu (DFB) eleştirdi ve “Uygun kaçmadı” dedi.

Haberin Devamı

FAESER, hafta sonu yapılan maçta Sırbistan’ı yenerek Basketbol Dünya Şampiyonu olan Almanya Basketbol Milli Takımı’nın onuruna verilen davete katıldı. Faeser, basket takımına hitaben yaptığı konuşmada heyecanını ve mutluluğunu gizleyemedi ve “Çok mutluyum. Bu nasıl muhteşem bir basketbol takımı! Sizi sadece tebrik edebilirim” dedi. Ancak davette, basketbol final maçının oynandığı pazar günü gelen büyük zaferden sonra Almanya Futbol Federasyonu’nun (DFB) açıklaması da gündem oldu. DFB’nin, pazar günü basketbol zaferi kutlanırken teknik direktör Hansi Flick’in görevine son verdiğini kamuoyuna duyurması, kutlamalara gölge düşürdü. Taraftarlar böyle bir günde yine futbolun konuşulmasını eleştirdi. Birçok taraftar sosyal medyada DFB’yi eleştiri yağmuruna tuttu. Yorumlarda “Küstah” ve “Kibirli” olarak nitelendirilen federasyon, nezaketsizliği nedeniyle de eleştirildi.

Haberin Devamı

Federasyona Hansi Flick tepkisi: ‘Uygun kaçmadı’


İçişleri Bakanı Nancy Faeser de basketbol takımına verilen davette DFB’nin yaptığı bu zamansız açıklamadan rahatsızlığını dile getirdi. Faeser, “Bu beni de rahatsız etti. Pazar günü o kadar güzel bir andı ki, sadece tadını çıkarmak istiyordunuz. Açıklama o noktada pek de hoş değildi, uygun kaçmadı” dedi.

Federasyona Hansi Flick tepkisi: ‘Uygun kaçmadı’

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!