Federal Meclis’e LGBT bayrağı çekildi

Güncelleme Tarihi:

Federal Meclis’e LGBT bayrağı çekildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2022 10:10

Almanya’nın başkenti Berlin’deki Federal Meclis binasına, ‘Christopher Street Day’ yürüyüşüne destek için ilk kez eşcinsellerin simgesi gökkuşağı bayrağı asıldı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de “Sevgide birleş! Nefrete, savaşa ve dışlamaya karşı” sloganıyla dün (cumartesi) düzenlenen 44’üncü ‘Christopher Street Day’ (CSD) yürüyüşüne yüz binlerce eşcinsel katıldı. Eski Doğu Berlin sınırları içinde başlayan, ünlü Potsdamer Meydanı üzerinden yürüyerek tarihi Brandenburg Kapısı önünde kurulan dev sahneler önünde toplanan yüz binler, saatlerce gönüllerince eğlendi. Yürüyüşe katılanlar, Rusya’nın Ukrayna’da sürdürdüğü savaşın durdurulması için sloganlar atarken, Almanya’da ilk kez Federal Meclis binasına eşcinsellerin sembolü gökkuşağı bayrağı asıldı. Başbakanlık ve Eyaletler Meclisi binalarına da. Aynı zamanda “Berlin onuru” olarak da nitelenen ‘CSD’ etkinliğinde, LGBTT (lezbiyen, gey, biseksüel, transseksüel ve travesti) hakları için toplumun her kesimine birlikte hareket etme çağrısında da bulunuldu.

Federal Meclis’e LGBT bayrağı çekildi

Federal Meclis’e LGBT bayrağı çekildi
DESTEK VERDİLER
Pandemi nedeniyle 2000 yılında iptal edildiği halde birkaç bin kişinin katılımıyla, geçen yıl alkol yasağı ve korona önemleri nedeniyle maskeli on bine yakın kişinin katılımıyla gerçekleşen ‘Christopher Street Day’ etkinliğine bu yıl yoğun ilgi gösterildi. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının (STK) yanı sıra Yeşiller ile İngiltere, Hollanda ve İsrail Büyükelçilikleri de özel hazırlanmış bir araçta etkinlikte yerlerini aldı. Berlin havalimanı ‘BER’ yakınlarında kurduğu fabrikada üretime başlayan Tesla ile Almanya’nın önde gelen yayın evini de bünyesinde barındıran Axel Springer şirketi de özel araçla etkinliğe katılarak destek verdi. Mesafe ve maske zorunluluğu olmadığı için herkes doya doya eğlendi.

Haberin Devamı

FIFA’YA ÇAĞRI
Polise göre 150 bin, organizatörlere göre 500 bine yakın kişinin katıldığı yürüyüş sırasında, Alman Futbol Federasyonu’na (DFB), 21 Kasım - 18 Aralık tarihlerinde Dünya Kupası’nın düzenleneceği Katar’da insan haklarına saygı gösterilmesi için ağırlığını koyma çağrısında bulunuldu. Brandenburg Kapısı önündeki kültürel etkinlikte, Amerikalı ‘Dragqueen Lady Bunny’ ile Berlinli Hip-Hop DJane ‘That fucking Sara’ sahne aldı. Gösteriye katılanlar, saat 21.00’den sonra Berlin’in çeşitli kesimlerindeki gece kulüplerinde, diskotetlerde, barlarda, sabahın erken saatlerine kadar eğlendi.

 

BAKMADAN GEÇME!