Federal Meclis aşırı sağcı dolu

Güncelleme Tarihi:

Federal Meclis aşırı sağcı dolu
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2024 14:11

Almanya’da aşırı sağcılara karşı mücadeleye ağırlık verme yolları aranırken, Federal Meclis’teki sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) milletvekillerinin bürolarında 100’ün üzerinde aşırı sağcı personelin çalıştığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

BAVYERA Radyosu tarafından yapılan bir araştırmada, 78 AfD milletvekilinin Federal Meclis’e ait binalardaki bürolarında aralarında Kimlik Hareketi, Yeni Sağcılar ve Neonazilerin de bulunduğu Federal Anayasa Koruma Teşkilatı’nın raporlarında isimleri yer alan 100’den fazla aşırı sağcının çalıştığı saptandı. Bunlardan bazılarının Neonaziler öncülüğünde Chemnitz, Dortmund, Dresden, Magdeburg ve Zwickau da düzenlenen protesto gösterilerine katıldıkları da belirlendi. AfD’li parlamenterlerin bürolarında çalışanlar arasında, ‘İmparatorluk Vatandaşları’, ‘Son Savaş’ gibi aşırı sağ gruplardan elemanların bulunduğu, bazılarının ise ‘Querdenker’ (Aykırı Düşünenler) adına düzenlenen gösterilerin organizasyonlarında yer aldıkları ortaya çıktı.

Federal Meclis aşırı sağcı dolu

Haberin Devamı

30 MİLYON EURO ÜZERİNDE ÖDEME
Federal Meclis’in bütçesinden AfD milletvekillerinin bürolarında çalışan elemanlar için yılda 30 milyon Euro’nun üzerinde ödeme yapıldığı belirtilirken, Federal Meclis Başkan Yardımcısı Katrin Göring-Eckardt, Bavyera Radyosu’na yaptığı açıklamada, “Aşırı sağcı çevreler bir tehdit ve tehlike oluşturmaktadır. Onlar demokrasiyi içten oymak istiyorlar. Bu araştırma sonuçları sarsıcıdır. Anayasa düşmanlarının Federal Meclis’te çalışmalarına ve vergi mükelleflerin paralarıyla finanse edilmelerine devam edilmesine izin verilmesi gözden geçirilmelidir. Bu böyle devam edemez” dedi. Bavyera Radyosu’nun araştırmasında, AfD Eş Başkanları Alece Weidel ile Tino Chrupalla’nın da bürolarında aşırı sağcı personel çalıştırdıkları yer aldı.

 

BAKMADAN GEÇME!