Federal Aile Bakanlığı, aşırı İslamcılara para mı verdi?

Güncelleme Tarihi:

Federal Aile Bakanlığı, aşırı İslamcılara para mı verdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2016 11:00

Almanya, Federal Aile Bakanlığı’nın radikal İslamcılara para yardımı yaptığı iddiasıyla çalkalanıyor. İddiaya göre Federal Aile Bakanlığı, aşırı İslamcı cami derneklerine tam 86 bin Euro para yardımında bulundu.

Haberin Devamı

MERKEZİ Frankfurt’ta bulunan Alman İslam Dernekleri Birliği (DİV), Federal Aile Bakanlığı’ndan hazırladığı proje karşılığında 86 bin Euro para yardımı almaya hak kazandı. Bakanlık, bünyesinde 46 cami derneğinin bulunduğu DİV’e para yardımı yaptı. Ancak birliğin bünyesindeki kimi cami derneklerin yönetiminde aşırı radikal unsurların olduğu ve kimi camilerde de cihatçıların toplandığı iddia edildi. Ortaya atılan çarpıcı iddialar üzerine bakanlık derhal harekete geçti. Proje için yaptığı para yardımını askıya aldı.

PARAYI GERİ ALABİLİRİZ
Bakanlıktan bir yetkili, “Şimdi araştırma yapıyoruz. İnceleme ve araştırma bitene kadar ödemeler durdu. Verdiğimiz parayı geri alabiliriz” dedi.
Öte yandan istihbarat ve güvenlik birimleri DİV’e bağlı cami derneklerinin en az üçünün radikallerin kontrolünde olduğunu doğruluyor.

BAKMADAN GEÇME!