FDP’de reform arayışı

Güncelleme Tarihi:

FDP’de reform arayışı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2022 11:05

FDP gençlik teşkilatı ‘Genç Liberaller’, partinin toplumsal çeşitliliğini gözönünde bulundurarak göçmen kökenlileri üye olarak kazanmaya özen gösterilmesini önerdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da koalisyon hükümetinin küçük ortağı Hür Demokrat Parti’de (FDP) ‘köklü reform’ tartışmaları başladı. FDP gençlik teşkilatı Genç Liberaller’in (Julis) Başkanı Franziska Brandmann, toplumsal çeşitliliğin partiye yansımadığına dikkat çekerek, bu alanda zaman kaybetmeden ciddi çalışmalar yapılmasını istedi. FDP’deki kadın, göçmen kökenli, akademisyen olmayan ve özellikle de orta sınıf üye sayısının çok az olduğunu belirten Brandmann, Almanya’da toplumunun vazgeçilmez bir parçası olan göçmen kökenlilerin partiye kazandırılması için yeni stratejiler üretilmesini de önerdi. FDP’nin kadın kotası uygulamasını şimdiye kadar kabul etmediğini hatırlatan genç politikacı, bu alanda olumlu adımlar atılmasının kaçınılmaz olduğunu da söyledi. Genç Liberaller Yönetim Kurulu da, önümüzdeki yıllarda yapılacak Avrupa Parlamentosu ve Federal Meclis seçimlerine katılacak adayları bölgesel yöneticilerin değil, üyelerin saptamasını da gündeme getirdi. Üyelerin oylarıyla saptanacak adayların parti içi demokrasiyi daha da güçlendireceği görüşü de vurgulandı. Aynı zamanda milletvekillerinin ‘yan işler’ yapmalarına izin verilmemesi de önerildi.

Haberin Devamı

ORTA SINIFA SAHİP ÇIKALIM
Genç Liberaller, FDP’nin SPD ve Yeşiller’den oluşan koalisyon hükümetinde daha inandırıcı bir politika izlemesi gerektiğini de savundu. Örneğin kenevir yetiştirilmesine ve belirli miktarda esrar bulundurulup kullanılmadına izin verilmesi gibi “yan unsurlara” değil, orta sınıfın yükünü ve endişelerini azaltacak konulara ağırlık verilmesi de talep edildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!