FBI, AfD’li siyasetçiyi sorgulamış

Güncelleme Tarihi:

FBI, AfD’li siyasetçiyi sorgulamış
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2024 10:31

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), geçen yıl AfD’li bir Alman siyasetçiyi sorguladığı ortaya çıktı. Spiegel ve ZDF tarafından yapılan araştırma habere göre, Avrupa Parlamentosu (AP) milletvekili Maximilian Krah, geçen yıl aralık ayında Rusya bağlantıları nedeniyle sorguya çekildi. Krah’ın, başkan adaylarından Donald Trump’ın bir seçim kampanyasına katılmak için ABD’ye gittiği belirtildi.

Haberin Devamı

SORGULAMADA, FBI’ın, Krah’a Kremlin’e yakın kaynaklardan yapılan şüpheli ödemelerle ilgili sorular yönelttiği kaydedildi. FBI, AfD’li siyasetçiye özellikle Rus aktivist Oleg Volosin’den gelen bir sohbet mesajındaki yazışmaları gösterdi. Bu mesajda Volosin, Krah’a ‘teknik harcamalar’ için ‘tazminat’ sorununun çözüldüğüne dair güvence verip, “Mayıs ayından itibaren her şeyin, şubat ayından önce olduğu gibi olacağını” yazıyordu. Bu mesajlaşmanın, AfD’li siyasetçinin bir süredir Ruslardan para aldığı şeklinde yorumlandığı kaydedildi.

YAZIŞMALAR ORTAYA ÇIKTI
Rus siyasetçi Volosin’in ABD’ye yaptığı bir seyahat sırasında cep telefonunun kontrol edilmesi üzerine AfD’li siyasetçiyle yazışmaları ortaya çıktı. Ancak suçlamaları reddeden Krah, herhangi bir ödeme, parasal yardım ya da başka bir tazminat olmadığını, mesajın başka biri için gönderilmiş olması gerektiğini söyledi. İkilinin birbirlerini birkaç yıldır tanıdıkları belirtilirken, AfD’li siyasetçi Spiegel ve ZDF’ye yaptığı açıklamada Putin’in sırdaşı Viktor Medvecuk ve Volosin ile temaslarının olduğunu söyledi. Krah, görevinin diyalog kanallarını her yönden açık tutmak olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!