‘Faşizme karşı birleşmeliyiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Faşizme karşı birleşmeliyiz’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2024 11:36

‘Bağımsız Gençlik Grubu’, hafta sonu Hannover yakınlarındaki Lehrte kasabasında ‘Faşizme Karşı Birleşik Cephe’ adıyla yürüyüş ve miting düzenledi. ‘Kurt Hirschfeld Forumu’nun önünden başlayan ve binden fazla kişinin katıldığı yürüyüş, belediye binasının önünde son buldu.

Haberin Devamı

AŞIRI sağa karşı kendilerini yüksek sesle ve dayanışma içinde konumlandırdıklarını belirten organizatörlerden Rosa, şunları söyledi: “AfD, ülke çapında giderek destek kazanıyor, sağcı sloganlar giderek daha popüler hale geliyor ve sağcı radikal örgütler Lehrte’deki sokakları ele geçirmeye çalışıyor. Şu anda ülke çapında gerçekleşen protestolar tam da bu nedenle yapılıyor. Bizler de Lehrte’de en geniş anti-faşist cepheyi oluşturarak faşizmin burada yeşermesine izin vermemek için bu mitingi organize ettik. Göçmenlere yönelik sert söylem ve eylem içerisinde olmak, sınır dışı etme işlemlerini uygulamak ve temel sığınma hakkını baltalamak anlaşılır bir şey değil. Sözler ve eylemler birbiriyle örtüşmeli. Aynı zamanda popülizm yarışında AfD’yi geçebileceklerini düşünenlerin karşısında da kendimizi konumlandırıyoruz. Kendinize orta demek sizi faşist ve ayrımcı düşüncelerden kurtarmaz.”

‘Faşizme karşı birleşmeliyiz’
‘FARKLI GRUPLAR DA VAR’
Gerçek adını söylemek istemediğini belirten Rosa, “Çünkü kamuoyunun önünde gerçek bir isimle görünmek, özellikle küçük kasabalarda, anti-faşist aktivistler için şu anda çok tehlikeli görüyor. Bunun için önlem amaçlı gerçek adımı saklı tutuyorum” diye konuştu. Lehrte’de sağcı faaliyetlerin sadece AfD olmadığını ifade eden Rosa şöyle devam etti: “Sosyal medya paylaşımlarıyla varlıklarını gösteren diğer sağcı gruplar da var. Örneğin ‘Heimat’ın Gençlik Örgütü’, ‘Genç Milliyetçiler’ (eski adıyla NPD), Lehrte’de düzenli olarak kendilerini gösteriyor. Lehrte’de faşistlerin dışındaki tüm anti-faşist kurumların ‘Faşizme Karşı Birleşik Cephe’de bir araya gelmeleri artık kaçınılmaz hale geldi.”
‘Faşizme karşı birleşmeliyiz’


 

BAKMADAN GEÇME!