Fanus kapalı gişe

Güncelleme Tarihi:

Fanus kapalı gişe
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2016 11:15

Frankfurt’un Türkçe konuşan tiyatrosu Tiyatro Frankfurt’un ‘Fanus’ adlı oyunu, Frankfurt Gallus Theater’da sahnelendi. Türk ve Alman tiyatroseverlerden büyük ilgi gören oyun, kapalı gişe oynadı.

Haberin Devamı

Vedat Diri’nin yazdığı, tiyatro duayeni Ayla Algan’ın sanat yönetmenliğini yaptığı Seval Eksi ve Nazife İlhan’ın Amancaya çevirdiği Fanus’un diyalogları, Almanca üstyazıyla da Türkçe bilmeyen izleyicilere aktarıldı. Oyunun ardından Türk ve Alman izleyiciler, sanatçıları dakikalarca ayakta alkışladı.

Fanus kapalı gişe



Fanus’un yönetmeni ve oyunda rol alan sanatçılardan Kamil Kellecioğlu, oyunun ardından tüm ekibini sahneye çağırdı. Oyunu ayakta alkışlayan seyircilere, Frankfurt’ta sahip çıkılması gereken bir Türkçe tiyatro topluluğu olduğunu hatırlatan Kellecioğlu, salondakilere duygulu anlar yaşattı.

Oyunda bir de sürpriz bir isim vardı. Süheyl & Behzat Uygur Tiyatrosu’nun başarılı oyuncusu Nurten İnan, ‘Suna’ karakteriyle izleyicilerin karşısına çıktı.

Fanus kapalı gişe


BAŞKONSOLOS ÇELİK’TEN DESTEK

Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu’nun himayesinde sahnelenen oyunu, Başkonsolos M. Mustafa Çelik, Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz, sanatçı Erden Alkan, Frankfurt Belediye meclis üyesi Yankı Pürsün, çalışmalarına Londra’da devam eden Mehmet Ergen de izledi.

Tiyatro Frankfurt’un, bu kent için önemli olduğunu, oyunların daha fazla sahnelenmesi gerektiğini belirten Frankfurt Başkonsolosu Mustafa Çelik, bu konuda her türlü desteği vereceklerini söyledi. Oyun sonrası sahneye davet edilen Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz da Türkçe tiyatronun önemine dikkati çekti.

Fanus kapalı gişe



SAHNEDE 25 YIL

Fanus’un yönetmeni Kamil Kellecioğlu, sahnede çifte mutluluk yaşadı. Yönetmenliğini yaptığı ve rol aldığı Fanus, seyirciler tarafından ayakta alkışlanırken, sahnedeki 25’inci yılını da yine seyircilerin alkışları arasında kutladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!