‘Fanatiklere bakmaksızın herkesi koruyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Fanatiklere bakmaksızın herkesi koruyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2024 11:40

Aşırı sağcıların yabancıları geri gönderme planları Başbakan Scholz’u kızdırdı. “Kökenine, ten rengine ya da asimilasyon fantezileri olan fanatikler için ne kadar rahatsız edici olduğuna bakmaksızın herkesi koruyoruz” diyen Scholz, olayın istihbarat ve yargılık bir vaka olduğunu söyledi. Bavyera Başbakanı Söder ise toplantının ‘en karanlık ve en iğrenç şeyi anımsattığını’ belirterek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’da günlerdir tartışma konusu olan ve çok sayıda siyasetçi tarafından büyük tepki çeken aşırı sağcıların Postdam’daki toplantısına Başbakan Olaf Scholz ile Bavyera Başbakanı Markus Söder de tepki gösterdi. Başbakan Scholz, X hesabından yaptığı paylaşımda göçmenleri geri gönderme planları yapılan aşırı sağcıların toplantısına sert tepki gösterdi. Olayın istihbarat ve yargılık bir vaka olduğuna dikkati çeken Scholz, “Ülkemizde hiç kimsenin, göçmenlik geçmişi olup olmadığına göre ayrılmasına izin vermeyiz. Kökenine, ten rengine ya da asimilasyon fantezileri olan fanatikler için ne kadar rahatsız edici olduğuna bakmaksızın herkesi koruyoruz. Özgür ve demokratik temel düzenimize karşı çıkan herkes, iç istihbarat ve yargı için bir vakadır. Tarihten ders çıkarmak sadece lafta kalmamalıdır. Demokratlar bir arada durmalıdır” dedi.

Haberin Devamı

‘Fanatiklere bakmaksızın herkesi koruyoruz’

‘EN KARANLIK EN İĞRENÇ...’
Deutschlandfunk radyosuna açıklama yapan Bavyera Başbakanı Markus Söder de sınır dışı etme planlarını şiddetle kınadı. Söder, “Bu gerçekten hayal edebileceğiniz en karanlık ve en iğrenç şeyi anımsatıyor” dedi. Son dönemlerde kapatılması tartışılan yabancı ve İslam karşıtı AfD ile siyasi olarak mücadele edilmesi gerektiğini belirten Söder, aşırı sağcı partinin hedefinin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Almanya’da iktidarı ele geçirmesinden başka bir şey olmadığının açıkça ifade edilmesi gerektiğini belirterek, “Ve bunun ne anlama geldiğini çok daha derin, sert ve net bir şekilde açıklamalıyız” dedi. Yeşiller Partisi Eş Başkanı Omid Nouripour da, “Siyasi olarak, demokratlar olarak buna karşı birlikte durmalı ve AfD’ye açık bir ‘Dur’ işareti göstermeliyiz” diyerek toplantıya tepki gösterdi.

‘Fanatiklere bakmaksızın herkesi koruyoruz’

NE OLMUŞTU?
Correctiv Medya, ‘Avusturya Kimlikçi Hareketi’nin temsilcilerinden Martin Sellner, yakın çevresi, AfD’li siyasetçiler, neo-Naziler ve iş insanlarının bulunduğu aşırı sağcı bir grubun geçen yıl kasım ayında Postdam’da bir araya geldiğini yazdı. Correctiv’in özel haberine göre, ‘Hans im Gluck’ adlı restoran zincirlerinin ortaklarından Hans Christian Limmer’in organizasyonunu yaptığı toplantıda, aralarında Alman pasaportu taşıyanların da bulunduğu milyonlarca yabancının nasıl sınır dışı edileceğini konuşan aşırı sağcılar, kendilerince bazı yöntemler buldu. Sellner, toplantıda yaptığı sunumda, göçmen kökenli insanlar üzerinde ‘yüksek bir uyum baskısı’ yaratmak için ‘özel yasalar’ çıkarmak istediklerini de söyledi. Toplantıya, AfD Eş Başkanı Alice Weidel’in kişisel danışmanı Roland Hartwig, AfD Federal Meclis üyesi Gerrit Huy, AfD Saksonya-Anhalt Meclis Grubu Başkanı Ulrich Siegmund, AfD Potsdam milletvekili ve Brandenburg Meclis Grubu Sözcüsü Tim Krause de katıldı. Ayrıca Kuzey Ren Vestfalya bölgesinden iki CDU üyesinin de toplantıda bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!