Faeser’den aile içi şiddet uyarısı: ‘Birincide uzaklaştırılmalı’

Güncelleme Tarihi:

Faeser’den aile içi şiddet uyarısı: ‘Birincide uzaklaştırılmalı’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2023 10:36

Almanya’da geçen yıl evli veya evli olmayan çiftler arasında şiddet olaylarında ciddi anlamda artış gözlendi. Federal Kriminal Dairesi, geçen yıl yaklaşık yaklaşık 157 bin 550 şiddet olayının kayıtlara geçtiğini açıkladı. Bu da günde 432 şiddet olayı anlamına geliyor. 2021’de ise 144 bin 44 şiddet olayı gözlenmişti.

Haberin Devamı

BU verilere göre, 2022’de çiftler arasında şiddet olayı bir önceki yıla göre yüzde 9.4 oranında artış gösterdi. Öte yandan ilişkide, tecavüz, cinsel saldırı ve cinsel zorlama alanında vaka sayısının da geçen yıl yüzde 20’ye varan oranda arttığı bildirildi. Verilere göre mağdurların yaklaşık yüzde 80’i kadın, faillerin veya şüphelilerin yüzde 78’i ise erkek. Şiddetin yaklaşık yüzde 40’ı eski partnerler, yüzde 60’ı ise halen ilişkinin devam ettiği mevcut partnerler tarafından işlendi. Şiddet olaylarının artmasına tepki gösteren Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, birlikteliklerde şiddete karşı daha katı bir yaklaşım çağrısında bulunurken, “Şiddet uygulayanlar hemen radardan kaybolmamalı” dedi.

‘İHBAR ETMEKTEN UTANMAYIN’
Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, faillerin ilk şiddet saldırısından sonra derhal evden atılmaları ve hızlı bir şekilde yeniden eve geri dönmemeleri için sürekli olarak kontrol edilmeleri gerektiğini belirten Bakan Faeser, her mağdurun kendini yeni bir şiddete karşı güvende hissedebilmesinin önemli olduğunu söyledi. Faeser, bu konuda toplumdaki farkındalığı geliştirmek istediğini kaydederken, hiçbir kadının şiddet uygulayanları ihbar etmekten utanmaması gerektiğini vurguladı. “Sessizliğin kırılmasına yardımcı olmalıyız” diyen Faeser, kadına yönelik şiddetin bir kadın sorunu olarak görülmemesi ve özel bir kadermiş gibi göz ardı edilmemesi gerektiğini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!